Antena 3 CNN Actualitate Vecinii României, solidari cu victimele incendiului din Club Colectiv

Vecinii României, solidari cu victimele incendiului din Club Colectiv

Vecinii României, solidari cu victimele incendiului din Club Colectiv
01 Noi 2015   •   09:30

Președinții ungar, Janos Ader, și bulgar, Rosen Plevneliev, au transmis sâmbătă condoleanțe omologului lor român, Klaus Iohannis, pentru tragedia din clubul Colectiv din București, unde 27 persoane au murit într-un incendiu, scrie Agerpres.

"Transmit sincere condoleanțe din partea tuturor cetățenilor Ungariei și a poporului ungar", a precizat președintele Ungariei, Janos Ader, într-o scrisoare transmisă șefului statului român, Klaus Iohannis, potrivit agenției MTI.

"Sunt șocat de vestea privind dezastrul. Împărtășim cu toții durerea poporului român", a adăugat Ader.

Președintele și premierul Bulgariei, Rosen Plevneliev și, respectiv, Boiko Borisov, au transmis de asemenea condoleanțe omologilor români pentru tragedia de vineri seară.

Într-un mesaj transmis președintelui român Klaus Iohannis, Rosen Plevneliev a spus că este profund întristat de vestea accidentului și că nu poate găsi cuvinte pentru a exprima regretul și compasiunea pentru moartea tragică a tinerilor, relatează agențiile BTA și Novinite.

Președintele bulgar și-a exprimat solidaritatea cu poporul român și speranța că vor fi stabilite cât mai repede cauzele tragediei.

El a mai urat răniților recuperare ușoară și a spus că Bulgaria este alături de România în comemorarea victimelor.

Premierul bulgar Boiko Borisov a transmis la rândul său condoleanțe prim-ministrului român Victor Ponta.

Guvernul român a decretat trei zile de doliu național, începând de sâmbătă, ca urmare a incendiului din seara zilei de 30 octombrie, de la clubul Colectiv din București, care s-a soldat cu 27 de morți și peste 150 de răniți.

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close