Antena 3 CNN Actualitate Conflictul din RATB s-a încheiat. Circulaţia a fost reluată în condiţii normale

Conflictul din RATB s-a încheiat. Circulaţia a fost reluată în condiţii normale

Conflictul din RATB s-a încheiat. Circulaţia a fost reluată în condiţii normale
Sursa foto: Foto: INTACT Images
16 Iul 2011   •   10:52
Turele de noapte i-au învrăjbit pe şoferii RATB care au declanşat ieri un protest spontan. După o zi tensionată, soferii au obţinut unele avantaje. Ei vor beneficia cel putin următoarele 5 nopti, de transport care să ii aduca la serviciu. Va avea loc însă o nouă rundă de negocieri intre sindicalisti si directorul RATB.

Azi-noapte, mijloacele de transport au ieşit pe străzi. 23 de autobuze au plecat din zona Unirii spre periferie la intervale de o jumătate de oră şi o oră.

Peste 200 de angajaţi au aşteptat în faţa sediului RATB rezultatul negocierilor, deşi trecuse demult miezul nopţii. La finalul a 14 ore de discuţii, oamenii au primit şi soluţia.

Ieri, protestul spontat a adus haos în capitală. O parte din tramvaie şi autobuze au rămas pe loc. În plină caniculă, pasagerii au fost lăsaţi să mergă pe jos sau cu taxi-ul.

Greva spontantă a fost declanşată de aproximativ 100 de lucrători ai regiei, nemulţumiţi de decizia conducerii de a le scoate transportul la şi de la locul de muncă.

În cele din urmă, cei care au triumfat la sfârşitul zilei au fost călătorii. Ei vor avea la dispoziţie 23 de autobuze care vor circula şi noaptea. Maşinile pleacă din Piaţa Unirii spre Militari, Pantelimon, Drumul Taberei, Colentina sau Titan.
 


×
Subiecte în articol: RATB autobuze tramvaie grevă
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close