Antena 3 CNN Actualitate Confruntare directă între Bogdan Olteanu şi Sorin Ovidiu Vântu, la DNA. Ce au aflat procurorii

Confruntare directă între Bogdan Olteanu şi Sorin Ovidiu Vântu, la DNA. Ce au aflat procurorii

Confruntare directă între Bogdan Olteanu şi Sorin Ovidiu Vântu, la DNA. Ce au aflat procurorii
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Sep 2016   •   10:27

Procurorii DNA au avut parte de o confruntare cu milionul pe masă. Fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu a stat faţă în faţă cu afaceristul Sorin Ovidiu Vîntu, în timp ce anchetatorii le-au pus întrebări despre numirea jurnalistului Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării.

Potrivit procurorilor, pentru această numire Bogdan Olteanu ar fi primit de la Vântu un milion de euro.

Vîntu a fost adus cu cătuşe de la Jilava, unde execută o condamnare de 6 ani de închisoare, în timp ce Olteanu a fost adus cu escortă din arestul la domiciliu.

Fostul viceguvernator BNR este acuzat că a primit un milion de euro mită de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunarii.

Pe 12 august, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv pentru 16 zile.

”Am pierdut ce aveam de pierdut”

"Pentru mine ce era să se întâmple s-a întâmplat, am suportat consecinţele şi am pierdut ce aveam de pierdut. De acum încolo rămâne să reuşesc să îmi găsesc dreptatea, îmi pledez nevinovăţia, lucrurile vor merge înainte potrivit procedurilor", a spus Olteanu, la finalul audierilor din 10 august.

Motivare: Bogdan Olteanu a profitat de funcţia sa pentru a obţine sume uriaşe de bani

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că ar fi destinatarul şpăgii de un milion de euro, plătită de Sorin Ovidiu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Banii ar fi ajuns la Olteanu printr-un circuit financiar complex, în care au fost implicate mai multe companii offshore controlate de Sorin Ovidiu Vîntu.

Firma offshore pe care DNA a identificat-o drept sursa banilor de şpagă este Demera Investments Ltd, din Cipru, înfiinţată în iunie 2006 şi dizolvată în ianuarie anul acesta. Firma ar fi fost folosită de Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca în mai multe scheme evazioniste.

Bogdan Olteanu a demisionat la 1 august din funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close