Antena 3 Actualitate Consilierul lui Vlad Voiculescu ar putea fi numit şef al INSP

Consilierul lui Vlad Voiculescu ar putea fi numit şef al INSP

de Georgiana Adam    |    06 Mar 2021   •   12:57
Consilierul lui Vlad Voiculescu ar putea fi numit şef al INSP Hepta

Șefa INSP ar putea fi schimbată din funcție și ar fi înlocuită cu unul dintre consilierii personali ai ministrului Vlad Voiculescu.

Consilierul lui Vlad Voiculescu va fi numit şef al INSP (Institutul Național de Sănăate Publică), susţin surse din instituţie pentru „Adevărul”.

Simona Pârvu, actualul director general al putea fi demisă

Surse politice din Ministerul Sănătăţii au precizat pentru „Adevărul” că Simona Pârvu, actualul director general al Institutului Naţional de Sănătate Publică ar urma să fie demisă din funcţia, iar la începutul săptămânii următoare să fie impus un medic sprijinit de actuala conducere a instituţiei, în prezent consilier al ministrului Vlad Voiculescu. 

Simona Pârvu e „medic primar igienă” din 2009, potrivit CV-ului public. În Ministerul Sănătăţii lucrează din 2007, fiind rând pe rând şef serviciu al Inspecţiei Sanitare de Stat, şef serviciu al Serviciului de avizare interministerială sau director general al Institutului Naţional de Sănătate Publică. Pe ultima funcţia a fost avansată odată cu venirea la putere a liberalilor. 

Marius Ungureanu ar putea fi noul șef al INSP

În locul Simonei Pârvu ar urma să fie numit unul dintre consilierii personali ai lui Vlad Voiculescu, adică Marius Ungureanu, demers ce ar urma să fie anunţat public luni, susţin surse din minister pentru „Adevărul”. Potriivt surselor citate, numirea acestuia e chiar la limita legii, în condiţiile în care Ungureanu nu este specialist în sănătate publică sau igienă, ci este medic generalist fără specialitate, rezidenţiatul său în gastroenterologie nefiind terminat.

Un semn de întrebare e legat şi de activitatea sa didactică în domeniu, fiind asistent de cercetare la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării de la UBB, nu una de medicină.  Marius Ungureanu a mai lucrat cu Vlad Voiculescu şi în precedentul mandat la Ministerul Sănătăţii, când în perioada august 2016 - decembrie 2016 i-a fost secretar de stat.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close