Antena 3 CNN Actualitate Consilierii doljeni au votat pentru mărirea cu 25% a salariilor funcţionarilor publici (VIDEO)

Consilierii doljeni au votat pentru mărirea cu 25% a salariilor funcţionarilor publici (VIDEO)

Consilierii doljeni au votat pentru mărirea cu 25% a salariilor funcţionarilor publici (VIDEO)
Sursa foto: consilieri
29 Mai 2010   •   15:19

Consiliul Judeţean Dolj a găsit un truc prin care să păcălească măsurile de austeritate impuse de Guvernul Boc. Consilierii au votat mărirea salariilor funcţionarilor publici cu 25%, adică exact cu cât ar fi trebuit reduse de la 1 iunie.

Iniţiatorii proiectului de creştere a salariilor cu 25 de procente susţin că suplimentele salariale se acordă pentru a diminua pierderile pe care funcţionarii publici le-au înregistrat după aplicarea legii salarizării unitare, prin care au rămas fără o serie de sporuri şi stimulente. Argumentul nu-i covinge însă pe consilierii PDL.

Alţii au argumentat că efortul financiar este justificat, în condiţiile în care angajaţii trebuie stimulaţi să-şi facă treaba.

Funcţionarii ale căror salarii vor creşte cu 25% sunt cei de la Protecţia copilului, de la Direcţia de Evidenţa Persoanelor şi funcţionarii Consiliului Judeţean. Reducerea salariilor angajaţilor de la stat face parte din programul de austeritate anunţat de Executiv. Măsura ar urma să fie aplicată de la 1 iunie.



Antena 3



×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close