Antena 3 Actualitate Consilierii locali din Constanţa vor aloca 50.000 euro sinistraţilor din Vrancea şi Buzău

Consilierii locali din Constanţa vor aloca 50.000 euro sinistraţilor din Vrancea şi Buzău

de M.Z.    |    17 Feb 2012   •   18:18
Consilierii locali din Constanţa vor aloca 50.000 euro sinistraţilor din Vrancea şi Buzău
Sursa foto: Foto: Antena 3

Consilierii locali constănţeni au aprobat, vineri, acordarea unui ajutor financiar de 50.000 de euro pentru autorităţile din judeţele Vrancea şi Buzău, unde mai multe localităţi au rămas izolate din cauza zăpezii, informează Mediafax.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a spus că a fost sunat de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, care "aproape plângând" i-a cerut ajutorul.

Edilul a precizat că şi autorităţile din Buzău i-au cerut sprijinul, astfel că a decis ca 150.000 de lei să fie trimişi în Vrancea, iar 50.000 de lei în Buzău.

Mazăre a spus că această situaţie i-a amintit de o întâmplare petrecută recent în Honduras, când a fost abandonat în junglă şi a găsit ajutorul la o familie săracă.

"Când am rămas atunci abandonat în junglă, în Honduras, am ajuns într-o familie foarte săracă. Trăiau şase oameni sub un acoperiş, nu mai intrase nimeni acolo de cinci luni să le-aducă de-ale gurii şi aveau de mâncare tortilla şi fasole. Venise noaptea peste noi şi ne uitam la ei cu speranţă să ne lase să ne adăpostim şi să ne dea ceva de mâncare. Şi femeia mi-a spus aşa: şi ne-a dat din puţinul ei", a povestit Mazăre.

Primarul a explicat că Marian Oprişan i-a mai spus că Guvernul i-a promis motorină în valoare de 20.000 de euro, dar până în prezent ar fi primit numai două tone. De asemenea, Mazăre a mai spus că şi municipiul Bucureşti a alocat 100.000 de lei pentru Vrancea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close