Antena 3 CNN Actualitate Consilierul Ministrului Educaţiei neagă că ar fi cerut rectorilor universitari informaţii în interes personal

Consilierul Ministrului Educaţiei neagă că ar fi cerut rectorilor universitari informaţii în interes personal

Consilierul Ministrului Educaţiei neagă că ar fi cerut rectorilor universitari informaţii în interes personal
Sursa foto: vergu
03 Iun 2010   •   10:08

Consilierul ministrului Educaţiei Melania Vergu neagă că ar fi solicitat inspectorilor şcolari detalii despre stagiile de practică obligatorie din universităţi, pentru a le folosi în nume personal. Asta deşi în presă a apărut un document care arată exact contrariul. Şi unii lideri sindicali au confirmat că atât ministrul Daniel Funeriu cat şi Melania Vergu ar fi făcut presiuni asupra directorilor de inspectorate şcolare pentru ca aceştia să accepte colaborarea cu o firmă condusă de consilierul ministrului.

Într-un document semnat de Melania Vergu, consilierul Ministrului Educaţiei le cere inspectorilor şcolari informaţii cu privire la stagiile de practică obligatorie din universităţi. Melania Vergu solicită nu doar lista facultăţilor care desfăşoară stagii de practică, ci şi numărul personal de telefon al decanului universităţilor. Toate în scopuri personale. Melania Vergu neagă tot şi spune că îşi va da demisia dacă vreun rector declară că a intervenit pe lângă el.

Consilierul ministrului Educaţiei, Melania Vergu, împreună cu fiul ei, Ioan Teodor Vergu sunt administratorii firmei de consultanţă Edu Tim. Firma lor a contractat un proiect cu dublă finanţate - europeană şi de la stat - în valoare de 16 milioane de lei.

Potrivit statutului de consilier al ministrului Educaţiei, Melania Vergu nu are voie să facă afaceri cu bani publici, chiar în domeniul educaţiei. Vergu neagă însă că s-ar afla într-o situaţie de incompatibilitate.

Antena 3

×
Subiecte în articol: consilier Ministerul Educației
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close