Antena 3 CNN Actualitate Consilierul pe educaţie al președintelui Klaus Iohannis: Nu este oportun să modificăm legea privind plagiatul

Consilierul pe educaţie al președintelui Klaus Iohannis: Nu este oportun să modificăm legea privind plagiatul

Consilierul pe educaţie al președintelui Klaus Iohannis: Nu este oportun să modificăm legea privind plagiatul
09 Ian 2017   •   16:10

Consilierul de stat Ligia Deca, care coordonează Departamentul de educaţie al Administraţiei prezidenţiale, afirmă, într-un interviu acordat News.ro, referindu-se la declaraţiile ministrului Educaţiei privind o posibilă modificare a legislaţiei privind plagiatul, că astfel de schimbări nu sunt "oportune", mai ales având în vedere deciziile clare ale CCR privind păstrarea rolului CNATDCU.

"Avem o decizie a Curţii Constituţionale, care subliniază în mod deosebit importanţa ca sesizările de plagiat să fie judecate de o entitate externă entităţii care a acordat diploma. În acest context, cred că rolul CNATDCU a fost validat de CCR. Nu cred că se poate reveni la o formă pe care Curtea Constituţională nu a considerat-o a fi una potrivită", a spus Ligia Deca.

Ea a spus că discuţiile pe tema actualului sistem pot avea loc, însă acesta este unul funcţional, care nu ar trebui modificat fără o analiză clară a efectelor.

Citiți mai mult pe news.ro.

 

×
Subiecte în articol: Administraţia Prezidenţială
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close