Antena 3 CNN Actualitate Consilierul preşedintelui Iohannis ar putea fi noul ministrul al Educaţiei

Consilierul preşedintelui Iohannis ar putea fi noul ministrul al Educaţiei

Consilierul preşedintelui Iohannis, Ligia Deca, este o variantă pentru înlocuirea lui Sorin Cîmpeanu. Acesta şi-a anunţat demisia în această seară, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Consilierul preşedintelui Iohannis ar putea fi noul ministrul al Educaţiei
Sursa foto: Ligia Deca/Facebook
de Georgiana Adam    |    29 Sep 2022   •   23:20

„Cel mai probabil, în locul lui Sorin (Cîmpeanu - n.r.) va fi numită Ligia Deca”, au spus pentru MEDIAFAX surse politice.

Ligia Deca, născută în 1982, este doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de către Universitatea din Luxemburg și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College.

În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area (aprilie 2012).

În perioada 2012-2015, a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării și cadru didactic asociat la Universitatea de Vest Timișoara (2014-2015) și SNSPA (2019-2021).

Autoare și coautoare a numeroase articole și studii publicate în reviste de prestigiu din domeniul politicilor educaționale, cu o activitate științifică ce a vizat subiecte variate, de la internaționalizarea educației superioare la practicile educaționale de adaptare la contextul pandemiei COVID-19, Ligia Deca a colaborat, în calitate de expert, cu EQAR, DAAD, Consiliul Europei, Comisia Europeană etc.

În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experți „Știința în educație” înființat la inițiativa Comisiei Europene. În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România.

Ligia Deca a fost numită Consilier de Stat la data de 29 iunie 2015, iar la data de 23 decembrie 2019, a fost numită în funcția de Consilier Prezidențial. Sorin Cîmpeanu a demisionat, joi, din funcția de ministru al Educației.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”, transmite el.

Premierul Nicolae Ciucă anunță că i-a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu de la Ministerul Educației și-i mulțumește acestuia pentru „proiectele demarate în beneficiul sistemului de educație”. El spune că urmează consultări pentru nominalizarea altui ministru al Educației.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close