Antena 3 CNN Actualitate Consilierul prezidenţial Peter Eckstein: Proiectul de la Roşia Montană este o afacere păguboasă

Consilierul prezidenţial Peter Eckstein: Proiectul de la Roşia Montană este o afacere păguboasă

Consilierul prezidenţial Peter Eckstein: Proiectul de la Roşia Montană este o afacere păguboasă
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    21 Aug 2011   •   23:33

Consilierul prezidenţial Peter Eckstein-Kovacs a semnat, duminică, o petiţie, pentru a susţine Asociaţia Transilvania Verde în demersul ei de obţine de la Ministerul Culturii retragerea certificatului de descărcare arheologică pentru masivul Cârnic, de la Roşia Montană, informează Agerpres

"Este o poziţie de a mea arhicunoscută, pe care o repet de câte ori trebuie să o repet, pentru că este o afacere păguboasă pentru România. Eu sper ca nici toamna asta, nici în toamna viitoare şi că nici la Zilele Maghiare din 2023 nu vom avea parte de cianuri, nici la Cluj, nici la Roşia Montană", a declarat Peter Eckstein-Kovacs.

Reprezentanţii Asociaţiei Transilvania Verde au demarat o acţiune de adunare de semnături, la Cluj-Napoca, pentru a-l convinge pe ministrul Culturii, Kelemen Hunor, să retragă certificatul de descărcare arheologică pentru masivul Cârnic.

În urmă cu câţiva ani, Peter Eckstein împreună cu senatorul Gheorghe Funar au elaborat un proiect de lege care interzice folosirea cianurilor în minerit, în România.

×
Subiecte în articol: Rosia Montana semnaturi
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close