Antena 3 CNN Actualitate Consilierul-solist Dan Bittman, imaginea unei bănci. Cum comentezi asocierea?

Consilierul-solist Dan Bittman, imaginea unei bănci. Cum comentezi asocierea?

Consilierul-solist Dan Bittman, imaginea unei bănci. Cum comentezi asocierea?
04 Mar 2010   •   11:36

Trupa Holograf, al cărei solist este Dan Bittman, consilier al ministrului de Finanţe, va fi imaginea băncii Millennium în cadrul unei campanii de promovare a unui credit ipotecar. Solistul susţine că nu se află într-o situaţie de incompatibilitate, întrucât contractul a fost semnat înainte de a fi numit consilier.

Cum comentezi asocierea consilierului Bittman cu o instituţie financiară?


Campania de promovare a creditului ipotecar lansat de Millennium Bank se numeşte "Fericirea începe acasă" şi se va desfăşura în perioada 6 martie - 18 aprilie. Titlul parafrazează melodia "Fericire în dar", lansată în urmă cu câteva zile de trupa Holograf.

În perioada campaniei, clienţii care efectuează o simulare pentru un astfel de credit primesc gratuit un CD Holograf - ediţie limitată.

În condiţiile în care Dan Bittman a fost numit consilier la Ministerul de Finanţe, asocierea numelui său cu o instituţie bancară poate da naştere unor interpretări nu tocmai favorabile la adresa artistului. Cu toate acestea, Bittman susţine că, prin semnarea acestui contract, nu se află într-o situaţie de incompatibilitate.

"În primul rând, contractul a fost discutat încă de anul trecut, pe când încă nu eram consilier al ministrului. În al doilea rând, eu nu sunt funcţionar public, am fost foarte atent în sensul ăsta. Dacă aş fi fost funcţionar public, m-aş fi aflat în incompatibilitate cu postura de realizator al unei emisiuni la postul public de televiziune. Aşa, eu nu sunt angrenat în vreun partid, iar colaborarea mea cu ministrul nu ţine de probleme de banking, ci de alte subiecte, ca veniturile şi pensiile mici ale artiştilor. Chestiuni umane, ca să nu folosesc un cuvânt mare precum umanitar. În concluzie, cele două calităţi ale mele nu sunt incompatibile", a explicat solistul formaţiei, citat de Gândul.

BANII VORBESC - PIESA ETALON PENTRU DAN BITTMAN


Chiar dacă pasul făcut de Bittman nu este considerat unul ilegal, rămân totuşi câteva semne de întrebare cu privire la aspectul moral al asocierii.

Din postura în care se află acum, Dan Bittman ar putea interveni pe lângă ministrul de Finanţe în favoare băncii pe care o reprezintă. În apărarea sa, consilierul-solist spune că astfel de lucruri nu se mai petrec în zilele noastre.

"Băncile nu fac politică, iar politica ministerului este una la nivel macro, ministerul nu se ocupă de lucruri mici. Poate într-o vreme mergea cu vorbe bune şi drăgălăşenii, dar în ziua de azi nu se mai întâmplă aşa", a mai spus Bittman, citat de sursa precizată.

Dan Bittman, solistul trupei Holograf şi realizator de televiziune, a fost numit consilier al ministrului Finanţelor Publice pe probleme privind imaginea instituţiei în rândul populaţiei la jumătatea lunii ianuarie, de către ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu.



Antena3.ro




×
Subiecte în articol: Dan Bittman consilier banca Holograf
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close