Antena 3 CNN Actualitate Consiliul Concurenței anchetează Ministerul Sănătății și CNAS pentru măririle salariale

Consiliul Concurenței anchetează Ministerul Sănătății și CNAS pentru măririle salariale

Consiliul Concurenței anchetează Ministerul Sănătății și CNAS pentru măririle salariale
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    08 Aug 2016   •   14:33

Consiliul Concurenţei anchetează Ministerul Sănătăţii şi CNAS pentru majorarea salariilor din sănătate cu 25%.

Ancheta vizează majorarea salariilor doctorilor.

Mai exact, Consiliul Concurenţei a demarat o investigaţie la Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Ministerul Finanţelor, privind modul în care salariile angajaţilor din sistemul public de sănătate au fost anul trecut majorate cu 25%, pe baza unor suspiciuni că mecanismul financiar la care a recurs Guvernul a discriminat spitalele şi clinicile private din România.

Din 1 octombrie 2015, Guvernul a majorat salariile din sistemul public de sănătate cu 25%, însă banii nu au provenit direct de la buget, ci a fost creat un mecanism special cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Mai exact, majorarea salariilor a fost finanţată prin creşterea tarifelor pentru serviciile medicale decontate sistemului public de sănătate de către CNAS, ceea ce creează o discriminare faţă de furnizorii privaţi de servicii de sănătate, potrivit unor opinii din sistem. 

”Am aflat în acest week-end. Consiliul Concurenței nu s-a pronunțat, doar au fost sesizați. Așteptăm să vedem cum evoluează lucrurile, să nu ajungem în situația unei surprize, că nu măresc salariile”, a spus Marius Sepi, lider Sanitas, luni, într-o intervențite telefonică la Antena 3.

La rândul său, Consiliul Concurenței a demarat deja ancheta.

”Este o investigație demarată deja de câteva săptămâni. Nu se poate solda cu amenzi, pot fi doar cereri de modificare a actelor normative vizate”, a spus președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, luni, la Antena 3.

Plânegerea a venit de la unul dintre operatorii privați din sănătate, a mai spus Chirițoiu.

×
Parteneri
Horoscop iunie-decembrie 2023. Căsătorii şi câştiguri materiale
x close