Antena 3 CNN Actualitate Consiliul Fiscal: Creşterea pensiilor şi salariilor ar încălca prevederile Legii responsabilităţii fiscale

Consiliul Fiscal: Creşterea pensiilor şi salariilor ar încălca prevederile Legii responsabilităţii fiscale

Consiliul Fiscal: Creşterea pensiilor şi salariilor ar încălca prevederile Legii responsabilităţii fiscale
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Noi 2011   •   13:09

Creşterea pensiilor şi salariilor de la jumătatea anului viitor ar încălca cinci prevederi ale Legii responsabilităţii fiscale, inclusiv de a opera astfel de majorări cu mai puţin de şase luni înainte de alegerile parlamentare, informează Consiliul Fiscal.

"A recurge din nou la mecanismul derogării pentru a ocoli regulile statuate de Legea responsabilităţii fiscal-bugetare nr. 69/2010 (mecanismul derogării de la LRF a fost deja utilizat cu prilejul primei rectificări bugetare din august 2011) ar ridica întrebări serioase la adresa relevanţei acestora şi ar anula beneficiile pe termen lung pe care stabilirea unui cadru bazat pe reguli de formulare al politicii fiscal-bugetare le produce", se arată în opinia Consiliului Fiscal privind proiectul de buget pentru anul 2012, citat de Mediafax.

Proiectul de buget pe 2012 stabileşte că salariul mediu brut va rămâne la fel, iar numărul total al salariaţilor la stat va fi redus la 1,1 milioane, cu 100.000 mai puţini decât în acest an.  În schimb, în raportul care însoţeşte proiectul de buget se spune că în situaţia unei evoluţii economice favorabile, Guvernul ar putea aloca aloca 1,7-1,8 miliarde de lei pentru majorarea salariilor, ceea ce înseamnă o creştere a fondurilor de salarii cu 4,5%.

Peste 300.000 de angajaţi la stat îşi vor pierde locurile de muncă până la sfârşitul anului 2012, a anunţat, joi, preşedintele Traian Băsescu. Restructurările vor continua, iar numărul bugetarilor va scădea de la 1,4 milioane la 1,1 milioane.




×
Subiecte în articol: majorari alegeri parlamentare salarii
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close