Antena 3 CNN Actualitate Consiliul General al Capitalei a aprobat un împrumut de 500 milioane de lei pentru achitarea datoriei către Elcen

Consiliul General al Capitalei a aprobat un împrumut de 500 milioane de lei pentru achitarea datoriei către Elcen

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat vineri proiectul privind împrumutul în valoare de 500 de milioane, în vederea achitării datoriei către Elcen.

Consiliul General al Capitalei a aprobat un împrumut de 500 milioane de lei pentru achitarea datoriei către Elcen
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Ştefan Petrică    |    25 Noi 2022   •   19:14

Primăria Capitalei va împrumuta 500 milioane lei pentru a achita datoriile Termoenergetica. Primarul general al Capitalei va fi împuternicit sa negocieze şi să semneze termenii şi condiţiile finanţării.

Decizia vine după ce Guvernul a ridicat plafonul de îndatorare pentru Primăria Capitalei.

Banii împrumutaţi urmează să fie alocaţi companiei Termoenergetica pentru a achita datoria către Elcen.

"Urgenţa acestui proiect de hotărâre vine din faptul că a fost publicată ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetului naţional. În această ordonanţă de urgenţă se ridică plafonul de împrumut al Municipiului Bucureşti cu 500 de milioane de lei, numai că toate procedurile trebuie desfăşurate până la sfârşitul anului 2022. Ordonanţa a fost publicată în Monitorul Oficial, după ce noi am convocat această şedinţă", a spus primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Deşi este vorba de o sumă mare, Nicuşor Dan este optimist în privinţa obţinerii banilor.

"Deşi termenul este extrem de strâns, iar suma este destul de mare, sunt optimist că vom găsi soluţii în piaţă pentru a împrumuta aceşti bani atât de necesari pentru a trece cu bine de această iarnă", a mai adăugat primarul general al Capitalei.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close