Antena 3 CNN Actualitate Consolidarea clădirilor cu risc seismic din București. Gabriela Firea anunță lucrări de amploare

Consolidarea clădirilor cu risc seismic din București. Gabriela Firea anunță lucrări de amploare

Consolidarea clădirilor cu risc seismic din București. Gabriela Firea anunță lucrări de amploare
08 Aug 2016   •   10:43

Un cutremur major ar avea un impact dezastruos în Capitală, avertizează Raed Arafat. Seismul ar lăsa în urmă mulţi morţi, răniţi şi clădiri căzute.

Arafat spune că deşi ISU ia măsuri importante, de la un punct este treaba autorităţilor locale. În Bucureşti, peste 180 de clădiri se încadrează în clasa 1 de risc seismic, iar în total 766 de clădiri au bulină roşie.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că a avut deja mai multe discuții pe această temă cu factorii decidenți și a anunțat și câteva planuri.

“În campanie am vorbit, acum am și făcut. Am avut inclusiv o întâlnire cu domnul Raed Arafat, am vorbit despre mai multe subiecte care țin de securitatea bucureștenilor. Rămâne să ne vedem și în perioada următoare. De asemenea, m-am întâlnit și cu mai mulți specialiști în domeniu, dar și organizații și fundații. Urgența ar fi cele peste 180 de clădiri care sunt încadrate la clasa I de risc seismic pericol public. Sunt standarde internaționale.”

O astfel de clădire este cea în care se afla teatrul Nottara și Gabriela Firea a explicat și ce planuri are pentru acest domeniu:

“În cazul teatrelor, chiar joi voi propune Consiliului General să aprobe demararea demersurilor pentru ca, în Capitală, să se construiască în regim de urgență o clădire cu 400 – 500 de locuri, un teatru temporar, în care să se mute, pe rând, toate teatrele din Capitală, pe timpul consolidărilor și reabilitărilor. Pentru că până acum din acest motiv nu s-au putut consolida teatrele.”

Primarul General a vorbit și despre ce s-ar întâmpla cu oamenii care trăiesc în blocuri cu probleme, care ar fi obligați să se mute.

“Aceste consolidări nu vor dura la nesfârșit. Acestea vor fi terminate în intervalul de timp anunțat familiilor care se vor muta cu chirie. Sunt familii care nu vor să se mute pentru că li se spune că se mută doi ani cu chirie și doi ani se transformă în cinci. Au fost oameni care au pățit asta.”

×
Parteneri
Motorina, o nouă ieftinire înainte de weekend
x close