Antena 3 CNN Actualitate Conspirații. Cum este manipulată clima de cei puternici

Conspirații. Cum este manipulată clima de cei puternici

Conspirații. Cum este manipulată clima de cei puternici
Sursa foto: foto: Pixabay.com
22 Sep 2018   •   17:36

Ana Maria Bujor și Alexandru Ganci au vorbit la prima ediție a emisiunii ”Conspirații” despre una dintre problemele care, să recunoaștem, ne-a frământat pe oricare dintre noi la un moment dat. Este influențată clima de cei cu adevărat puternici?

Spaima de natura este cea mai veche traire omeneasca, pentru ca in fata stihiilor este aproape imposibil sa lupti. Chiar daca omul se lauda ca poate sa controleze natura, in continuare solutia de aparare este fuga. Cu toate acestea oamenii au reusit sa modifice natura, iar de cele mai multe ori intreventia lor a fost catastrofala. Daca luam ca exemplu Romania, este evident ca despaduririle din ultimii ani au dus la distrugrea echilibrului natural.

Exista animale iesite din rolul lor firesc, care fie dispar, fie se inmultesc necontrolat, exista alunecari de teren, exista schimbari ale echilibrului atmosferic. Pentru ca in momentul in care un ecosistem este tulburat este nevoie de mult timp pentru a fi refacut. Timp pe care noi nu-l avem.

De zeci de ani schimbarile climatice sunt asociate cu incercarile diferiteleor guverne de a controla vremea. tot pentru ilustratie A3_1309_uragan_sua_08-00.51

Inca din anii '50 se discuta serios despre posibilitatea ca fenomenele meteorologice sa poata fi controlate pentru agricultura sau pentru scopuri militare.

Evident ca toate aceste discutii au fost privite ca fantezii si de cele mai multe ori. Guvernele si media au incercat sa dea vine pe alte cauze precum poluarea, interventii gresite in agricultura, dezvoltare urbana, in general orice altceva care ar putea abate atentia de la capacitatea omului de a controla vremea.

 

 

 

×
Subiecte în articol: meteo clima conspiratii
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close