Antena 3 CNN Actualitate Constanţa. 70 de focuri de mitralieră, trase pentru capturarea unui pescador turcesc

Constanţa. 70 de focuri de mitralieră, trase pentru capturarea unui pescador turcesc

Constanţa. 70 de focuri de mitralieră, trase pentru capturarea unui pescador turcesc
Sursa foto: worth1000.com
04 Noi 2010   •   22:50

Un pescador turcesc a fost capturat azi-noapte, în apele teritoriale româneşti, în urma unei intervenţii în forţă a Poliţiei de Frontieră Constanţa. Aproape 70 de focuri de mitralieră au fost trase din două nave ale Poliţiei.

Autorităţile române sunt absolut sigure că turcii sunt braconieri şi au venit în apele noastre la pescuit de calcani. Vasul turcesc a fost reperat azi-noapte, în jurul orei unu jumătate, de o patrulă a Poliţiei de Frontieră. Oamenii legii au cerut să facă un control pe barcă, dar nu au fost lăsaţi.

Până la urmă, poliţiştii au reuşit să pună mâna pe barca turcească, dar din cauza condiţiilor meteo, nu au putut urca nu au putut urca la bordul ei pînă nu au tractat-o în portul constanţa. Cât a durat drumul, însă, braconierii au avut timp berechet să scape de peşti. Au rămas, însă, plasele de pescuit ca dovadă.

68 de gloanţe au fost nevoiţi să tragă poliţiştii de frontieră pentru ca pescadorul să oprească. Braconierii turci tocmai trăgeau din apă plasele de pescuit atunci când au fost observaţi de poliţişti.

Imediat, a început jocul de-a şoarecele şi pisica. Pe o furtunã în toată regula, bărcile Poliţiei de frontierã s-au ţinut dupã pescadorul turcesc. Timp de o oră şi jumãtate poliţiştii au încercat toate metodele de a opri vasul. Apoi, au deschis focul.

Odatã ajunşi în port, braconierii turci au spus cã nu voiau sã pescuiascã în apele noastre, ci erau în drum spre Ucraina, deci nu aveau niciun motiv sã se opreascã. Cât despre focurile de armã, spun cã nu s-au speriat de ele, pentru cã sunt obişnuiţi sã se tragă asupra lor în apele teritoriale româneşti.

Lupte pe Marea Neagră: Un pescador turcesc, capturat în apele teritoriale româneşti

×
Subiecte în articol: braconieri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close