Antena 3 CNN Actualitate Veste bună înainte de Revelion! Constanţa ar putea ieşi din carantină

Veste bună înainte de Revelion! Constanţa ar putea ieşi din carantină

Rata de infectare din municipiul Constanţa a scăzut considerabil în ultima perioadă. Datele urmează să fie transmise către Institutul de Sănătate Publică pentru a fi evaluate. Astfel, locuitorii oraşului Constanţa ar putea petrece trecerea dintre ani fără restricţii.

Veste bună înainte de Revelion! Constanţa ar putea ieşi din carantină
Sursa foto: Hepta
de Raluca Butan    |    28 Dec 2020   •   09:15

Constanţa ar putea scăpa de măsura impusă de pandemia de coronavirus. DSP Constanţa va solicita Institutului Naţional de Sănătate Publică ridicarea carantinei, mai devreme pentru municipiul Constanţa.

Indicele de îmbolnăviri a scăzut de la o valoare de peste 10 cazuri la mia de locuitori, la o valoare de 4,91 în acest moment. Astăzi vom afla dacă INSP va aviza pozitiv această solicitare a DSP Constanţa. 

 În acelaşi timp, Direcţia de Sănătate Publică solicită şi ridicarea carantinei pentru oraşul Ovidiu şi localitatea Grădina din judeţul Constanţa. 

Noul indice va trimis astăzi către INSP cu această solicitare.

Municipiul Constanţa este în carantină de peste o lună.

În acest timp şi solicitări către instanţă, o solicitare a unui avocat constănţean care a solicitate instanţei să anuleze ordinul departamentului DGSU de la Bucureşti, ordinul lui Raed Arafat, prin care purtarea măştii să nu mai fie obligatorie în spaţii deschise.

Curtea de Apel din Bucureşti a dat o solicitare pozitivă către avocatul constănţean, dar decizia nu este încă definitvă.

×
Subiecte în articol: Constanța revelion carantină
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close