Antena 3 Actualitate Constanţa: Echipaj al ambulanţei, bătut de familia unui pacient

Constanţa: Echipaj al ambulanţei, bătut de familia unui pacient

02 Noi 2008   •   19:44
Constanţa: Echipaj al ambulanţei, bătut de familia unui pacient

Şoferul unei ambulanţe a fost bătut, suferind o fractură de piramidă nazală, iar asistenta ce-l însoţea a fost îmbrâncită, când echipajul a ajuns acasă la un pacient, după ce acesta murise, în localitatea constănţeană Rasova, transmite corespondentul Agerpres.
Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, dr. Vasile Popescu, a declarat, duminică, pentru Agerpres, că echipajul a fost agresat "aşa cum se întâmplă din păcate de foarte multe ori", pe motiv că ambulanţa nu a ajuns mai repede la faţa locului.
"Este inadmisibil aşa ceva. Echipajul de pe ambulanţă a făcut tot posibilul să ajungă cât mai repede, sâmbătă după-amiază, de la Medgidia la Rasova, parcurgând circa 40 de kilometri", a afirmat directorul SAJ Constanţa.
Potrivit acestuia, pentru că ambulanţele de la Staţia Cernavodă erau plecate la două accidente rutiere, a fost trimisă o ambulanţă de la cea mai apropiată staţie şi anume de la Medgidia.
Doctorul Vasile Popescu susţine că, după ce rudele au sunat la numărul unic de urgenţă 112, personalul de la SAJ a ţinut legătura telefonic cu acestea, spunându-le cum să intervină până la sosirea ambulanţei pentru a încerca să salveze pacientul.
"Era vorba de un bărbat de circa 59 de ani care a mâncat şi s-a înecat cu o bucată de carne. Când ambulanţa a ajuns la Rasova, asistenta nu a mai avut ce face pentru pacient, constatând decesul acestuia", a menţionat directorul SAJ Constanţa.
Acesta a declarat că şoferul de pe ambulanţă a primit un pumn în faţă de la o rudă a pacientului, fiind necesar să i se acorde îngrijiri medicale la Spitalul Medgidia.
"Vom face o plângere penală referitor la cele petrecute. Dar trebuie neapărat să existe şi în ţara noastră o legislaţie prin care echipajele de pe ambulanţe să fie protejate", a declarat Vasile Popescu, precizând că ancheta demarată de SAJ este aproape finalizată, urmând ca luni să comunice rezultatul ei.
Reprezentantul SAJ Constanţa a spus că a luat legătura cu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Publice Raed Arafat, ambii au discutat despre cele petrecute la Rasova, demnitarul confirmând necesitatea găsirii unei soluţii pentru evitarea producerii a astfel de agresiuni.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Radu Croitoru, a declarat, pentru AGERPRES, că agresorul care a atacat echipajul ambulanţei a fost sancţionat contravenţional cu două milioane de lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.
"Dacă şoferul de pe ambulanţă va depune plângere penală, agresorul va fi anchetat sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe', a afirmat reprezentantul IPJ Constanţa.
Agerpres

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close