Antena 3 CNN Actualitate Constănţenii nu se vor mai putea căsători în weekend, de la 1 iulie

Constănţenii nu se vor mai putea căsători în weekend, de la 1 iulie

Constănţenii nu se vor mai putea căsători în weekend, de la 1 iulie
24 Iun 2010   •   12:47

Începând cu 1 iulie, locuitorii din Constanţa care vor să se căsătorească în weekend vor avea parte de o surpriză deloc plăcută. Serviciul de Stare Civilă din Constanţa a decis sistarea oficierii căsătoriilor în zilele de sâmbătă şi duminică, ca urmare a anulării sporului de lucru în zilele libere. Oamenii trebuie să-şi plănuaiscă acum nunţile în zilele din timpul săptămânii.

Sporurile au fost tăiate încă din luna noiembrie. Decizia de sistarea a oficierii căsătoriilor nu se aplică numai în zilele de weekend, ci şi în zilele de sărbători legale, când orice oră de muncă trebuie plătită suplimentar. De asemenea, în timpul săptămânii nu se vor oficializa căsătorii decât între orele 10:30 - 15:30, în timpul programului normal de lucru.

Deocamdată nu au fost făcute programări pentru perioada de după 1 iulie, astfel că efectele acestei decizii nu sunt încă vizibile. Pe timpul verii, într-o zi obişnuită de weekend sunt programate circa 30 de căsătorii. Toţi cei care doreau să facă aceste programări în timpul lunilor următoare vor fi nevoiţi să-şi schimbe planurile.

Singura concesie pe care o fac cei de la Starea Civilă este că vor lucra câteva ore sâmbăta, pentru a elibera certificate de deces.

Decizia celor de la Starea Civilă nu este una singulară. Şi poliţiştii comunitari din Constanţa susţin că nu vor mai ieşi pe străzi sâmbăta şi duminica.



Antena 3

×
Subiecte în articol: weekend serviciu
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close