Antena 3 CNN Actualitate Constantin Bolboşanu, fost şef serviciu DCCO, trimis în judecată pentru luare de mită

Constantin Bolboşanu, fost şef serviciu DCCO, trimis în judecată pentru luare de mită

Constantin Bolboşanu, fost şef serviciu DCCO, trimis în judecată pentru luare de mită
Sursa foto: Foto> Agerpres
05 Iul 2016   •   13:41

Constantin Bolboşanu, la data faptelor şef serviciu în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO) din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost trimis în judecată de procurorii DNA în stare de arest preventiv pentru două infracţiuni de luare de mită, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Bolboşanu este acuzat că, în cursul anului 2007, în calitate de ofiţer de poliţie, şef serviciu la structura respectivă, a primit printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mită, suma de 80.000 lei, pentru a-i asigura acestuia din urmă protecţie din partea organelor de cercetare penală.

Totodată, banii au fost primiţi şi pentru a se dispune soluţii favorabile în dosarele penale în care era cercetat omul de afaceri.

Procurorii spun că o parte din această sumă de bani a fost folosită de persoana intermediară pentru a achita mai multe lucrări de construcţii la un imobil ce aparţinea inculpatului.

"Protecţia promisă de inculpat a fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind 'deranjat' de niciun organ cu atribuţii în domeniu, deşi desfăşura activităţi de comerţ cu legume-fructe, aşa-zisele controale efectuate fiind pur formale", se arată în comunicatul DNA.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, Constantin Bolboşanu a contactat un subaltern, şef al unei structuri teritoriale, şi i-a indicat acestuia, în calitate de persoană ierarhic superioară, modalitatea în care să audieze un om de afaceri în aşa fel încât acesta să nu dobândească calitatea de suspect. Anchetatorii au reţinut că respectivul om de afaceri era prieten de-al primului şi denunţător în cauză.

Procurorii anticorupţie au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unor imobile ce aparţin lui Bolboşanu, până la concurenţa sumei de 215.534 lei, în vederea confiscării speciale şi garantarea executării cheltuielilor judiciare.

×
Subiecte în articol: luare de mita trimis in judecata
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close