Antena 3 CNN Actualitate Constantin Spînu, purtător de cuvânt MApN, despre atacul rus de la graniță: "Suntem conștienți că ne aflăm aproape de o zonă de război"

Constantin Spînu, purtător de cuvânt MApN, despre atacul rus de la graniță: "Suntem conștienți că ne aflăm aproape de o zonă de război"

Constantin Spînu, purtător de cuvânt MApN, a vorbit despre informațiile lansate în mod fals în spațiul public, conform cărora drone rusești ar fi căzut pe teritoriul României.

Constantin Spînu, purtător de cuvânt MApN, despre atacul rus de la graniță: "Suntem conștienți că ne aflăm aproape de o zonă de război"
Sursa foto: X@KyivPost
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Sep 2023   •   22:22

După ce autoritățile din Ucraina au anunțat că resturile unei drone lansate de ruși au aterizat în România, reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au negat informațiile lansate în spațiul public.

Constantin Spînu, purtător de cuvânt MApN, a explicat, la Antena 3 CNN, că spațiul românesc este atent monitorizat și a asigurat că niciun atac rusesc nu a vizat țara noastră.

"Noi am infirmat în mod categoric informațiile apărute în spațiul public, conform cărora ar fi existat drone rusești care ar fi căzut pe teritoriul României.

Această afirmație a Ministerului Apărării Naționale este bazată pe raportările și pe datele concrete pe care le primim de la structurile din teritoriu și din întregul sistem național de apărare.

Citește și: Ministerul de Externe: "Există riscul unor incidente la graniță"

Ministerul Apărării Naționale a comunicat în repetate rânduri că a întărit măsurile de vigilență în toate dimensiunile spațiului, nu doar terestru, ci și maritim și aerian.

Nu suntem singuri, suntem parte a unui sistem integrat de consolidare a securității. Avem, în România, în jur de 5.000 de militari aliați, care sunt integrați în sistemul colectiv de securitate. Flancul estic este un flanc apărat în mod coordonat", a spus purtătorul de cuvânt MApN, la Antena 3 CNN.

Constantin Spînu a mai adăugat că România este pregătită să gestioneze situația în care o dronă sau o rachetă rusească ar putea să cadă, accidental, pe teritoriul țării noastre.

"Suntem conștienți că suntem aproape de o zonă de război. Există riscuri și trebuie să fim pregătiți. Vă asigur că sunt luate măsurile pe care le putem lua în mod gradual și în mod anticipativ, astfel încât să putem face față, la fel cum au făcut față și aliații noștri din Polonia, unei situații.

N-aș dori să discut ipotetic, pentru că nu este poziția și mandatul meu să discut pe scenarii. Dar măsurile de consolidare și de apărare a flancului estic nu sunt măsuri declarative, sunt palpabile și ele pot fi demonstrate", a mai adăugat Constantin Spînu.

×
Subiecte în articol: MApN
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close