Antena 3 CNN Actualitate Constantin: TOT laptele din magazine este SIGUR pentru consum. Nu există niciun risc

Constantin: TOT laptele din magazine este SIGUR pentru consum. Nu există niciun risc

Constantin: TOT laptele din magazine este SIGUR pentru consum. Nu există niciun risc
Sursa foto: Foto:zenithinternational.com
20 Mar 2013   •   16:52

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat miercuri că întreaga cantitate de lapte de pe rafturile magazinelor este sigură pentru consum. Acesta a precizat că în ultimele zile vânzările au scăzut, datorită anunțurilor potrivit cărora unele loturi de lapte ar conține aflatoxină, scrie Mediafax.

"Nu s-a pus problema la niciun procesator să crească importurile de lapte în România. De altfel, importurile sunt undeva între 10-15% şi nu au crescut. Problema pe care o înregistrăm este legată de consum şi cred că trebuie să facem mult mai mult decât atât, să recâştigăm încrederea consumatorului", a declarat Constantin.

Acesta este de părere că, după conferința de presă de joi a ANSVSA, totul va reveni la normal.

În ultimele zile s-au efectuat peste 1.000 de analize și au fost identificate toate fermele cu probleme. În unitățile unde s-au găsit probleme la furaje, acestea au fost îndepărtate sau distruse, în momentul de față laptele provenit de la acele ferme fiind bun pentru consum.

"S-au făcut foarte multe analize în această perioadă. Principalul beneficiar al acestor analize, principalul beneficiar al faptului că în România alimentaţia va fi din ce în ce mai sigură este consumatorul", a spus Constantin.

"Tot ce este pe raft în momentul de faţă este absolut bun pentru consum. Nu există niciun risc din acest punct de vedere", a mai spus el.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close