Antena 3 CNN Actualitate Construcţia autostrăzii Soarelui a distrus drumurile judeţene din Constanţa. Tirurile încărcate cu zeci de tone de piatră au făcut valuri pe şosele

Construcţia autostrăzii Soarelui a distrus drumurile judeţene din Constanţa. Tirurile încărcate cu zeci de tone de piatră au făcut valuri pe şosele

Construcţia autostrăzii Soarelui a distrus drumurile judeţene din Constanţa. Tirurile încărcate cu zeci de tone de piatră au făcut valuri pe şosele
de O.P.    |    25 Apr 2012   •   05:53
În timp ce lucrările la autostrada Soarelui sunt aproape finalizate, drumurile judeţene din Constanţa se distrug sub greutatea tirurilor care transportă piatră pentru construcţia acesteia.

De cele mai multe ori, camioanele sunt încărcate peste greutatea admisă. Ca să scape de amenzi, şoferii abandonează maşinile şi fug pe câmp.

Scenele se repetă de mai mult de patru luni. 40 de tiruri tranziteaza zilnic de cate 3-4 ori drumurile judeţene. Câştigul este dublu: scurtează drumul şi transporta mai multă piatră. Dacă au noroc, şoferii nu întâlnesc controale în cale. Dacă nu, le evită.

În loc de 20-24 de tone cât ar trebui să transporte, camioanele încărcate cu piatră au peste cel putin 4-5 tone în plus. Drumuri reparate recent s-au transformat din această cauză în adevărate capcane pentru şoferi.

Singura soluţie pe care autorităţile au găsit-o deocamdata a fost asigurarea în permanenţă a filtrelor pe drumurile judeţene. Aşa speră să îi forţeze pe şoferii de camion să circule pe drumurile corespunzătoare sau să respecte greutatea transportului.






×
Subiecte în articol: infrastructura autostrada Soarelui gropi
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close