Antena 3 CNN Actualitate Construcţia bazei militare americane de la Kogălniceanu, la un pas de finalizare (VIDEO)

Construcţia bazei militare americane de la Kogălniceanu, la un pas de finalizare (VIDEO)

Construcţia bazei militare americane de la Kogălniceanu, la un pas de finalizare (VIDEO)
Sursa foto: baza militara
23 Oct 2009   •   23:25

Americanii construiesc la Constanţa una dintre cele mai mari baze militare din Europa de Est. Investiţia, care se ridică la 50 de milioane de dolari, înseamnă un venit sigur pentru investitorii români şi locuri de muncă pentru localnicii din Kogălniceanu.

Departe de ochii lumii, la marginea comunei Kogălniceanu, americanii aproape au finalizat constructia bazei militare - un oras în miniatură, cu cinematograf, sala de gimnastică, teren de fotbal american, dar şi cu poligon de instrucţie a soldaţilor. În total, 78 de clădiri.

Sunt 3 motive principale pentru care americanii au ales a amplaseze baza la Kogălniceanu. Aeroportul aproape, o linie de cale ferată ce poate deservi baza şi un depozit de muniţie din Nicolae Bălcescu.

Interiorul bazei este gândit în linii extrem de practice. Orice clădire poate fi demontată în doar câteva minute.

Muncitoriii români văd în amenajarea bazei o şansă de a câştiga un ban. Ca să se înţeleagă cu americanii unii dintre ei au luat şi ore de engleză.

În prima faza, baza americana a inghitit aproape 35 de milioane de dolari. Banii au fost alocati unor firme din Statele Unite şi Turcia care au lucrat însă şi cu forţă de muncă din România. Alte 15 milioane de dolari au fost alocate pentru exproprieri şi pentru finalizarea construcţiilor.

De anul viitor, firmele româneşti vor putea asigura alimentarea cu combustibil, dar şi serviciile de catering. Suma ce va ajunge în visteriile firmelor autohtone se va ridica la 5 milioane de dolari.



Observator

×
Subiecte în articol: baza militara Europa de Est
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close