Antena 3 CNN Actualitate Construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă va fi amânată pentru 2012

Construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă va fi amânată pentru 2012

Construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă va fi amânată pentru 2012
Sursa foto: Foto: Video News
04 Ian 2011   •   17:27

Construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă se amână. Grupul CEZ a renunţat la acţiunile deţinute la cele două reactoare şi îşi mută investiţiile în ţara de origine, Cehia. Acţiunile au fost cumpărate de societatea de stat Nuclearelectrica.

Grupul CEZ a decis să-şi mute principalele investiţii în Republica Cehă şi vrea să se concentreze pe consolidarea achiziţiilor existente din străinătate. Grupul şi-a anunţat încă din septembrie intenţia de a renunţa la acest proiect, iar la sfârşitul anului a vândut cele 9, 15 % din acţiunile pe care le deţinea în proiectul pentru finalizarea constructiei centralei nucleare Cernavodă.

Acţiunile au fost vândute la aceeaşi valoare cu care au fost achiziţionate de CEZ. Societatea Naţională Nuclearelectrica le-a preluat şi a devenit astfel acţionarul majoritar în finalizarea construcţiei reactoarelor 3 şi 4. Nuclearelectrica deţine în acest moment 60,15 % din acţionariat.

Proiectul este estimat la 4 miliarde de euro iar pentru realizarea lui a fost creată societatea Energonuclear din care mai fac parte, în afară de Nuclearelectrica şi alte şase societăţi.

Deocamdată nu se ştie ce fonduri există pentru finalizarea acestui proiect, care ar asigura practic dublarea producţiei naţionale de energie electrică din surse nucleare.

×
Subiecte în articol: Cernavoda reactoare
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close