Antena 3 CNN Actualitate Construcţia noului terminal de pasageri al Aeroportului Otopeni, amânată cu șase ani din lipsă de fonduri. Trebuia să fie gata anul acesta

Construcţia noului terminal de pasageri al Aeroportului Otopeni, amânată cu șase ani din lipsă de fonduri. Trebuia să fie gata anul acesta

Noul terminal de la Aeroportul Otopeni ar urma să fie gata în anul 2028 şi nu anul acesta, cum era prevăzut iniţial, pentru că nu sunt fonduri.

Construcţia noului terminal de pasageri al Aeroportului Otopeni, amânată cu șase ani din lipsă de fonduri. Trebuia să fie gata anul acesta
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Dragos Savu
de Mia Lungu    |    18 Mai 2022   •   14:06

Gabor Şandor, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a declarat că valoarea proiectului de extindere a Aeroportului Henri Coandă este evaluată la un 1 miliard de euro, iar anul acesta ar putea fi finalizat doar studiul de fezabilitate.

"A intervenit pandemia în implementarea acestui proiect. Prin urmare, am îregistrat în anul 2020 o scădere a traficului cu 70%. E de înțeles că se pune inclusiv problema finanțării. Guvernul contează pe favoarea de a obține finanțarea acestor lucrări, cel târziu până în anul 2025. 

Prin urmare, conform proiectului de fezabilitate realizarea lucrărilor ar presupune 3 ani de zile, în vederea realizării. În consecință, Guvernul a propus amânarea acestui termen de realizare a lucrărilor prevăzute în acest proiect, cu 6 ani", a anunțat Gabor Şandor conform Radio România Actualități.

Compania Aeroporturi București a anunțat un profit de aproape 16 milioane de euro, în primele patru luni ale anului 2022, și informează că valorile de trafic pe cele două aeroporturi pe care le gestionează se apropie de 80% din nivelul atins în 2019.

×
Subiecte în articol: aeroportul Otopeni terminal
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close