Antena 3 CNN Actualitate Constructorii propun izolarea casei cu hârtie de ziar şi panouri solare pentru apă caldă

Constructorii propun izolarea casei cu hârtie de ziar şi panouri solare pentru apă caldă

Constructorii propun izolarea casei cu hârtie de ziar şi panouri solare pentru apă caldă
Sursa foto: Foto: oursurprisingworld.com
24 Mar 2012   •   23:26

Firmele de construcţii vin cu oferte tot mai ingenioase pentru cei care doresc să îşi construiască o casă. La Arad, dezvoltatorii se laudă la un târg de construcţii ecologice cu locuinţe izolate cu hârtie de ziar. Dar şi cu finisaje de lux, cum ar fi clanţele placate cu aur sau împodobite cu cristale Swarowski.

"Casa ecologică este una din următoarele proiecte pe viitor. Oamenii vor face o mare schimbare în viaţa lor personală şi în bugetul lor pe parcursul anilor", a explicat Marcela Dumitru, reprezentant din partea unei firme expozante.

Cu alte cuvinte, viitorul sună bine, dar poate să şi arate la fel de bine. O firmă italiană a venit să le promită românilor marea cu sarea, mai exact, casa ideală. Atât de bine izolată, că şi o lumânare aprinsă le-ar ţine de cald în vremurile aprige. Unii români au gustat deja oferta.

Casa ecologică înseamnă în primul rând sănătate şi economie la bani. La noi, din cauza mentalităţii, oamenii se bagă, se ecranează în fier beton, în betoane şi îngheaţă de frig acolo.

Şi dacă banalele ziare au devenit un material izolant extrem de eficient, panourile solare sunt şi ele o altă propunere. Ar oferi apă caldă non-stop din primăvară până în toamnă, şi bineînţeles, aporturile de căldură şi-ar face şi ele simţită prezenţa.

"Se pot reduce costurile la facturile de gaz sau de energie electrică între 50-70%" spune Doru Stan, reprezentantul unei firme de materiale de izolare.

Nu mai puţin de 1300 de euro/m2 ar costa o astfel de casă livrată la cheie. Astfel de oferte eco însă nu se mulează pe portofelele oricui. Mai rămân însă şi obiectele de lux, de decor sau chiar utile, gata să strălucească în fiecare locuinţă.



×
Subiecte în articol: constructii sănătate
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close