Antena 3 CNN Actualitate Constructorul Cathedral Plaza va apela la CEDO pentru litigiul cu Arhiepiscopia Romano-catolică

Constructorul Cathedral Plaza va apela la CEDO pentru litigiul cu Arhiepiscopia Romano-catolică

Constructorul Cathedral Plaza va apela la CEDO pentru litigiul cu Arhiepiscopia Romano-catolică
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Iul 2011   •   21:24

Epopeea clădirii de birouri de lîngă catedrala Sfîntul Iosif este departe de final. Dezvoltatorul imobiliar susţine că va continua la CEDO lupta pentru construcţia clădirii. El susţine că e tardivă decizia prin care instanţa a anulat autorizaţia de construcţie a complexului, deoarece imobilul este aproape gata.

Investitorul israelian Eyal Ofer, cel care a ridicat Cathedral Plaza, se declară uimit de hotărârea magistraţilor suceveni. El susţine că iniţial a avut acordul Arhiepiscopiei Romano-catolice pentru ridicarea imobilului, însă înţelegerea a picat din cauza pretenţiilor prea mari ale bisericii.

Conform acestuia, Arhiepiscopul Robu a mai trimis o scrisoare după ce prin care îşi exprima acordul, în cadrul căreia solicita spaţiile comerciale, primul etaj al clădirii şi zece locuri de parcare dintre cele arondate construcţiei pentru biserică. Investitorul susţine nu a acceptat, iar Arhiepiscopul i-ar fi promis că această  clădire nu va fi construită niciodată.

Biserica cere acum demolarea clădirii, invocând decizia instanţei. Avocaţii dezvoltatorului îi contrazic însă pe prelaţi.

Dezvoltatorul susţine că pe lângă investia propriu-zisă, a cheltuit peste 20 de milioane de euro în timpul proceselor. A reuşit intabularea clădirii, racordarea la utilităţi şi vânzarea ei către un fond de investiţii britanic. Deşi tardivă, decizia magistraţilor suceveni încurcă însă planurile dezvoltatorului, astfel că litigiul se va muta din România, la CEDO.

×
Subiecte în articol: Cathedral Plaza decizie instanta CEDO
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close