Antena 3 CNN Actualitate Consultări eşuate. Andronescu şi Miclea nu s-au pus de acord pe tema învăţământului universitar

Consultări eşuate. Andronescu şi Miclea nu s-au pus de acord pe tema învăţământului universitar

Consultări eşuate. Andronescu şi Miclea nu s-au pus de acord pe tema învăţământului universitar
Sursa foto: andronescu miclea
21 Aug 2009   •   18:47

Autorii celor două proiecte pe educaţie, aflate în dezbatere nu au ajuns la nicio concluzie după întâlnirea de la Ministerul Educaţiei. Mircea Miclea şi Ecaterina Andronescu nu pot armoniza documentele, în ceea ce priveşte învăţământul universitar. Miclea spune că aşteaptă să vadă dacă în textul final al legii vor fi asimilate totuşi şi soluţiile propuse de comisia condusă de el.

Profesorul Mircea Miclea spune că Ministrul Educaţiei şi-a notat argumentele pe care le-a adus în favoarea proiectului de lege propus de comisia condusă de el. După ce în urmă cu o zi au căzut de acord asupra capitolelor care se referă la educaţia preunivesitară, învăţământul universitar a fost o piatră de încercare de netrecut.

Principalele divergenţe între cele două părţi în ceea ce priveşte învăţământul universitar sunt la capitolul finanţare, dar şi pe chestiuni punctuale. Miclea şi-a menţinut poziţia privind vârsta de pensionare a cadrelor didactice universitare, precizând că nu acceptă ca după pensionare profesorii să rămână în funcţii de conducere. De asemenea, şeful comisiei prezidenţiale consideră că finanţarea trebuie făcută astfel încât să fie ?scoase la suprafaţă? costurile privind şcolarizarea fiecărui student. Miclea a adăugat că nu este de acord ca posturile de conducere să poată fi ocupate de cei care deţin o funcţie de demnitate publică.

Profesorul Miclea a precizat că este dispus să vină la o nouă întâlnire la Ministerul Educaţiei, cu Ecaterina Andronescu, pentru a încerca să ajungă din nou la un punct de vedere comun.

Antena 3

×
Subiecte în articol: andronescu educatie
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close