Antena 3 CNN Actualitate Consum raţionalizat de apă în România, din cauza secetei. "Există pericolul ca oamenii să rămână fără apă"

Consum raţionalizat de apă în România, din cauza secetei. "Există pericolul ca oamenii să rămână fără apă"

Consum raţionalizat de apă în România, din cauza secetei. "Există pericolul ca oamenii să rămână fără apă"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Iul 2012   •   17:30

Sute de persoane din judeţul Vaslui primesc apă cu porţia, într-un anumit interval orar, din cauză că sursele de apă s-au redus, pe fondul lipsei precipitaţiilor.

În prezent, există probleme cu asigurarea apei în localitatea Pogăneşti, unde cele două puţuri forate care alimentează zona nu mai fac faţă, autorităţile luând măsura raţionalizării consumului de apă, a anunţat prefectul de Vaslui, Radu Renga, potrivit Agerpres.

"Am luat legătura cu toţi primarii din judeţ pentru a vedea dacă sunt probleme cu asigurarea apei. Avem o situaţie deosebită la Pogăneşti, unde s-a raţionalizat consumul, populaţia putând să se aprovizioneze între orele 6.00-9.00 şi 18.00-21.00. Voi avea o întâlnire cu primarii tuturor comunelor în care există pericolul ca oamenii să rămână fără apă, pentru a-i îndemna să achiziţioneze rezervoare din fibră de sticlă, de diferite capacităţi, pe care să le amplaseze în centrul localităţilor şi pe care cei de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) să le aprovizioneze cu apă de câte ori este va fi nevoie", a declarat prefectul Renga.

De asemenea, probleme sunt şi în comuna Muntenii de Jos, în satul Mânjeşti, unde fântânile au secat, reprezentanţii primăriei transportând apă cu cisterna.

Potrivit acestuia, ISU este pregătit să facă faţă unor eventuale solicitări din partea primarilor, având la dispoziţie utilajele necesare atât pentru transportul apei menajere pentru animale, cât şi pentru a transporta apă potabilă către populaţie.

×
Subiecte în articol: seceta apa
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close