Antena 3 Actualitate Consum record de energie electrică în luna februarie

Consum record de energie electrică în luna februarie

15 Feb 2012   •   17:40
Consum record de energie electrică în luna februarie
Sursa foto: Foto: Mediafax

Consumul mediu de energie electrică a atins, în luna februarie, maximul ultimilor zece ani, a declarat, miercuri, directorul general al Transelectrica (TEL) Octavian Lohan.
   
"În februarie am avut mai multe recorduri. În 3 februarie consumul mediu zilnic a fost de 8.400 MWh, cu mult peste maximul ultimilor ani. Consumul mediu în februarie a fost de 7.749 MWh, cea mai mare valoare din ultimii 10 ani", a declarat Lohan într-o conferinţă de presă.
   
Transelectrica este operatorul sistemului energetic naţional.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a precizat, marţi, că nu există nicio problemă cu furnizarea de energie electrică pentru consumatorii casnici şi industriali, hotărârea de Guvern adoptată de Executiv având un scop preventiv, totul fiind proiectat pentru cât mai buna alimentare a consumatorilor individuali.

”Nu există nici o problemă cu furnizarea de energie pentru furnizorii casnici și industriali. Aceasta este o măsură de ordin preventiv. (...) Pe noi ne interesează ca cetățenii să nu sufere din pricina intemperiilor”, a declarat, marți, premierul Mihai Răzvan Ungureanu, după ședința de guvern.

Potrivit premierului, această HG care prevede posibilitatea limitării exportului de electricitate este necesară prin caracterul ei asigurător.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close