Antena 3 CNN Actualitate Contabila unei primării din Argeş este anchetată de DNA după ce şi-a plătit ratele la bancă din banii primăriei

Contabila unei primării din Argeş este anchetată de DNA după ce şi-a plătit ratele la bancă din banii primăriei

Contabila Primăriei Curtea de Argeş este anchetată de procurorii DNA, după ce şi-a plătit ratele la bancă din banii primăriei.

Contabila unei primării din Argeş este anchetată de DNA după ce şi-a plătit ratele la bancă din banii primăriei
Sursa foto: hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Ştefan Petrică    |    24 Noi 2022   •   11:07

Angajata este acuzată că în perioada ianuarie 2017 – aprilie 2022, ar fi întocmit, semnat și ulterior ar fi prezentat la Trezoreria Municipiului Curtea de Argeș, un număr de 808 ordine de plată, prin care s-ar fi efectuat în mod ilegal plata unor sume.

Între ianuarie 2017 până în aprilie anul acesta, femeia a întocmit, a semnat şi a prezentat la Trezoreria din Curtea de Argeş oridine de plată către o societate comercială administrată de fiica ei, la toate acestea se mai adaugă alte ordine de plată ce reprezentau de fapt contravaloarea unor rate ale creditelor luate de femeie şi de rudele sale de la bancă. 

Groşanu Elena, inculpata, ar fi creat primăriei un prejudiciu de 1.901.785 lei, se arată în comunicatul DNA.

Contabila a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. 

"În perioada 20.01.2017 – 12.04.2022, inculpata Groșanu Elena, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat și ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeș, un număr de 808 ordine de plată, prin care s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de:
– 1.515.683,85 lei, către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală.
– 386.102 lei, către șase instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și rude ale acesteia.
Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituției publice unde își desfășura activitatea un prejudiciu de 1.901.785 lei, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite de către alte persoane.

Inculpatei Groșanu Elena i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 23 noiembrie 2022, inculpata a fost prezentată Tribunalului Argeș care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile", se arată într-un comunicat al DNA.

×
Subiecte în articol: Argeş Primaria Arges DNA
Parteneri
Horoscop 30 septembrie 2023. Taurii sunt atenți la detalii
x close