Antena 3 CNN Actualitate Contestarea alegerilor din SUA aruncă în aer cursul Euro față de dolar. Este cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani

Contestarea alegerilor din SUA aruncă în aer cursul Euro față de dolar. Este cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani

Euro a atins, miercuri, cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, în condiţiile în care incertitudinea politică din SUA a afectat cotaţia dolarului american. Concret, cotaţia monedei euro a ajuns până la 1,2349 dolari.

Contestarea alegerilor din SUA aruncă în aer cursul Euro față de dolar. Este cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani
Sursa foto: pixabay
de Gabriel Dano    |    06 Ian 2021   •   23:54

În plus, posibilitatea ca Partidul Democrat să controleze Senatul după alegerile din Georgia a crescut incertitudinea politică în cea mai mare economie a lumii. Totuși, un important indicator economic publicat miercuri arată dificultăţile cu care se va confrunta economia zonei euro în lunile următoare.

Indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, care măsoară activitatea în industrie şi sectorul serviciilor, a urcat la 49,1 puncte în decembrie, de la 45,3 de puncte în noiembrie, dar sub estimarea preliminară de 49,8 puncte, conform datelor firmei Markit, cu sediul la Londra, potrivit DPA.

Două clădiri ale Capitoliului au fost evacuate, miercuri, din cauza unor ameninţări cu bombă, în timp ce Congresul SUA valida rezultatul scrutinului prezidenţial. În același timp, protestatarii pro-Trump au intrat cu forța în clădirea Capitoliului, iar forțele de ordine au fost nevoite să apere intrările cu armele din dotare.

Vicepreședintele Mike Pence a fost evacuat din Capitoliu de Secret Service prin tunelurile secrete special create pentru situații de criză. Situația a degenerat și s-au auzit focuri de armă în interiorul Capitoliului. O femeie a fost grav rănită.

Președintele în exercițiu, Donald Trump, a transmis un mesaj, pe Twitter, în care îi îndeamnă pe susținătorii săi prezenți in interiorul Capitoliu să plece acasă, în pace.

“Vă cunosc durerea, știu că sunteți dezamăgiți. Am avut alegeri care ne-au fost furate. A fost o victorie uriașă și toată lumea știe, în special cealaltă tabără, dar trebuie să mergeți acasă acum. Trebuie să avem pace, trebuie să avem lege și ordine, să respectăm minunații noștri oameni din cadrul legii și ordinii.

Nu vrem ca nimeni să fie rănit. Este o perioadă foarte grea. N-a mai fost niciuna la fel, în care un astfel de lucru să se întâmple, în care să ne ia totul, de la mine, de la voi, de la țara noastră.
Acestea au fost alegeri fraudate, dar nu putem intra pe mâna acestor oameni. Trebuie să avem pace.

Mergeți acasă, vă iubim, sunteți foarte speciali, ați văzut ce se întâmplă, felul cum alții sunt tratați, într-un mod foarte rău. Dar știu cum vă simțiți. Așa că, mergeți acasă, și mergeți în pace”, a declarat Donald Trump

×
Subiecte în articol: curs euro Capitoliu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close