Antena 3 CNN Actualitate Contestatarii săi spun că a fost o investiţie proastă. Azi a fost concesionat pe 10 ani

Contestatarii săi spun că a fost o investiţie proastă. Azi a fost concesionat pe 10 ani

Contestatarii săi spun că a fost o investiţie proastă. Azi a fost concesionat pe 10 ani
10 Feb 2015   •   16:01

Consilierii judeţeni gorjeni au aprobat marţi, în cadrul şedinţei ordinare, proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate privind delegarea prin concesiune, pentru o perioadă de zece ani, a serviciului de transport public prin cablu - instalaţie telescaun - realizat în zona turistică Rânca, potrivit Agerpres.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a afirmat că motivul principal al concesionării telescaunului îl reprezintă situaţia economică a firmei care a administrat instalaţia respectivă, SC Vârful Păpuşa SA, societate al cărei acţionari sunt CJ Gorj, Consiliul Local Novaci şi Consiliul Local Baia de Fier. De la momentul înfiinţării, SC Vârful Păpuşa SA a înregistrat mereu pierderi, motiv pentru care administrarea telescaunului a fost încredinţată în mod direct, fără licitaţie, în urmă cu circa doi ani, către firma constructoare a instalaţiei.

Potrivit presei gorjene, telescaunul a fost o investiţie proastă. Pârtia este amenajată pe partea cu soare, astfel că zăpada a lipsit de multe ori, iar în zonă nu este sursă de apă, pentru a permite folosirea unor tunuri de zăpadă. Mai mult, vântul este destul de puternic, astfel că de foarte multe ori telescaunul este oprit, pentru a nu pune viaţa turiştilor în pericol.

×
Subiecte în articol: ranca Gorj zapada
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close