Contestaţia depusă de Dan Voiculescu în dosarul Telepatia, admisă în principiu. Instanţa va stabili dacă poate fi anulată condamnarea

de S.T.    |    15 Oct 2014   •   12:45
UPDATE- Curtea de Apel Bucureşti a admis în principiu contestaţia în anulare depusă de Dan Voiculescu în dosarul Telepatia. Asta înseamnă că instanţa va analiza dacă există motive pentru anularea sentinţei de 10 ani de închisoare.


Ştirea iniţială:

Curtea de Apel Bucureşti judecă contestaţiile în anulare depuse de Dan Voiculescu şi Sorin Pantiş în dosarul Telepatia. Dan Voiculescu a cerut anularea sentinţei de 10 ani de închisoare cu executare, sentinta dată după numai patru termene de judecători numiţi suspect în acest dosar.

Deşi a cerut strămutarea judecării contestaţiei, avocaţii considerând că judecătorii Curţii de Apel nu sunt imparţiali, Instanţa Supremă a respins această solicitare.

În cel mai grav proces politic al ultimilor 25 de ani, judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea de la Curtea de Apel au ignorat voit probele obţinute chiar de către DNA care ar fi demonstrat nevinovăţia celor 12 inculpaţi din dosarul Telepatia. Este vorba despre 40 de volume cu documente de la ADS şi AVAS. Dan Voiculescu a solicitat analizarea acestor probe, însă magistraţii au respins pe bandă rulantă cererile.

Cei doi judectori au respins şi alte 50 de cereri de probatorii fără nicio motivare. Printre acestea şi audierea fostului ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş, dar şi a preşedintelui Traian Băsescu. Avocaţii au susţinut că expertizele respinse de magistraţi ar fi putut arunca în aer acuzaţiile DNA.

În plus, judecătorii Curţii de Apel au fost supuşi unor presiuni publice venite chiar din partea DNA.

Parteneri
x close