Antena 3 CNN Actualitate Contestaţia PDL în cazul Legii privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate, respinsă de Curtea Constituţională

Contestaţia PDL în cazul Legii privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate, respinsă de Curtea Constituţională

Contestaţia PDL în cazul Legii privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate, respinsă de Curtea Constituţională
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Mai 2013   •   13:39
Curtea Constituţională a respins contestaţia depusă de PDL privind legea de restituire a proprietăţilor. Legea va merge la promulgare la preşedintele Traian Băsescu. Guvernul şi-a asumat noul text al legii, care face dreptate proprietarilor care au suferit în urma retrocedărilor abuzive timp de 70 de ani. Premierul Victor Ponta a declarat recent că neadoptarea legii ar obliga România la plata imediată a 8 miliarde de euro.

Contestaţia luată vineri în discuţie de judecătorii constituţionali a fost depusă de PDL la Curtea Constituţională în 22 aprilie,informează 
Mediafax.
   
Potrivit vicepreşedintelui PDL Liviu Negoiţă, din punct de vedere procedural, la asumarea răspunderii Guvernului s-ar fi încălcat decizia 1431 din 2010 a Curţii Constituţionale, care precizează că angajarea răspunderii Guvernului este neconstituţională dacă un proiect pe aceeaşi temă se află în proces de legiferare.

Premierul a declarat însă că demersul PDL de a contesta proiectul Legii imobilelor naţionalizate la Curtea Constituţională este de departe "cel mai inconştient şi iresponsabil gest" din politica ultimilor 23 ani, deoarece neadoptarea legii ar impune României să achite imediat opt miliarde de euro.





×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close