Antena 3 CNN Actualitate Contrabandă cu ţigări în Portul Agigea. Marinari sirieni, prinşi cu focuri de armă

Contrabandă cu ţigări în Portul Agigea. Marinari sirieni, prinşi cu focuri de armă

Poliţiştii de frontieră au tras 12 focuri de avertisment pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări, care nu s-au supus somaţiilor.

Contrabandă cu ţigări în Portul Agigea. Marinari sirieni, prinşi cu focuri de armă
Sursa foto: politiadefrontiera.ro
de Silvia Țigănilă    |    20 Sep 2020   •   11:50

La bordul navei au fost găsite aproape 14.000 de pachete cu ţigări de contrabandă.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Portul Constanța Sud Agigea, cinci marinari sirieni care comercializau țigări de contrabandă. În urma acțiunii au fost confiscate aproximativ 14.000 de pachete cu țigări de contrabandă.

”La țărm, în dreptul unei nave sub pavilion Panama, polițiștii de frontieră au depistat 5 persoane care au descărcat 6 baxuri de țigări netimbrate, în vederea comercializării. Polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea persoanelor, iar întrucât acestea nu s-au supus somațiilor verbale, încercând să fugă, au fost  executate 12 focuri de avertisment, în plan vertical.  La cercetări s-a stabilit ca cele cinci persoane sunt marinari  sirieni pe nava acostată în port, având  vârste cuprinse între 21 și 54 de ani.

În continuarea acțiunii s-a efectuat un supracontrol asupra navei sub pavilion Panama, în urma căruia au mai fost descoperite, disimulate într-un tanc de apă, alte pachete cu  țigări netimbrate, de diferite mărci”.

Aproximativ 14.000 de pachete cu țigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră în Portul Constanța Sud Agigea

Întreaga cantitate de țigarete, 13.820 pachete în valoare de aproximativ 207.300 lei, a fost confiscată.

Polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close