Antena 3 CNN Actualitate Contracandidatul fiului ministrului Sănătăţii la şefia Spitalului din Oradea s-a retras

Contracandidatul fiului ministrului Sănătăţii la şefia Spitalului din Oradea s-a retras

Contracandidatul fiului ministrului Sănătăţii la şefia Spitalului din Oradea s-a retras
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    24 Oct 2011   •   13:45

Managerul interimar al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, Gavrilă Grebenişan, care îşi depusese candidatura la concursul pentru şefia unităţii, alături de Ritli Ladislau Csongor, fiul ministrului Sănătăţii, s-a retras din competiţie, înainte să înceapă prima probă a concursului.

"Mi-am retras candidatura. Fiecare să înţeleagă din asta ce doreşte", a declarat, luni, managerul interimar al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, Gavril Grebenişan, care s-a retras din competiţie cu două ore înainte de începerea primei probe a concursului, potrivit Mediafax.

Ritli Csongor Ladislau, fiul ministrului Sănătăţii Ritli Ladislau, a refuzat să facă orice fel de declaraţie.

"Nu vreau să comentez în niciun fel gestul domnului Grebenişan şi nu doresc să fac nicio declaraţie", a spus el.

Ritli Ladislau Csongor, fiul ministrului Sănătăţii Ritli Ladislau, şi-a depus candidatura, în urmă cu o săptămână, în ultima zi de depunere a dosarelor,  la concursul organizat pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, alături de Gavril Grebenişan, care deţine interimar această funcţie.

Ritli Csongor a fost manager al Spitalului Clinic de Recuperare din Băile Felix până în anul 2009, după care a devenit consilier al lui Cseke Attila la Ministerul Sănătăţii, unde avea atribuţii pe linie juridică, încetând raporturile de muncă odată ce tatăl său, doctorul Ritli Ladislau, a preluat conducerea ministerului, în luna august a acestui an.

Concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judeţean a început pe luni, 24 octombrie, când are loc testul-grilă, după această probă urmând să se desfăşoare susţinerea proiectului de management.

Comisia de concurs este formată din viceprimarul Gheorghe Carp (de profesie medic, preşedintele comisiei), juristul Adrian Cocoş (şef al Direcţiei de Resurse Umane din Ministerul Sănătăţii) şi conf. univ. dr. Ciprian Brisc (reprezentant al Facultăţii de Medicină şi Farmacie a Universităţii Oradea).

Ritli Csongor Ladislau declara că s-a înscris la concurs deoarece consideră că poate să conducă Spitalul Judeţean mai bine decât contracandidatul său.

Pe de altă parte, întrebat dacă există o incompatibilitate sau conflicte de interese în acest caz, el a afirmat că, din punct de vedere legal, în opinia sa, nu sunt asemenea probleme.


×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close