Antena 3 CNN Actualitate Contractele Catedralei Mântuirii Neamului, încheiate de un "păcătos" condamnat la închisoare, alături de Relu Fenechiu

Contractele Catedralei Mântuirii Neamului, încheiate de un "păcătos" condamnat la închisoare, alături de Relu Fenechiu

Contractele Catedralei Mântuirii Neamului, încheiate de un "păcătos" condamnat la închisoare, alături de Relu Fenechiu
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    01 Aug 2013   •   15:31

Catedrala Mântuirii Neamului se construieşte cu ajutorul unui păcătos. Nu în faţa celor sfinte, ci cu siguranţă în faţa legii, scrie Ziarul de Iaşi.

Mai exact, consilierul patriarhal Ioan Turbatu, cel care se ocupă de firmele care lucrează la Catedrală, a fost condamnat la şase ani de închisoare în dosarul Transformatorul, alături de ministrul Relu Fenechiu.

Despre inginerul Ioan Turbatu, o persoană care s-a ferit cât a putut până acum de ochii opiniei publice, se ştiu destul de puţine lucruri. Presa l-a „alintat" de-a lungul timpului cu apelativul „şmecher al energiei".

A ocupat, în trecut, diferite funcţii în acest domeniu, însă popularitatea sa a explodat atunci când a fost trimis în judecată alături de liberalul Relu Fenechiu în dosarul „Transformatorul". Acelaşi dosar care, acum mai puţin de o lună, i-a adus o condamnare dură: şase ani de închisoare.

În prezent, Ioan Turbatu este responsabil al departamentului economic de la Catedrala Mântuirii Neamului şi persoana prin mâinile căreia trec toate contractele de achiziţii sau ofertele pentru licitaţii.

O parte din aceste atribuţii le-a avut şi în perioada 2002-2004, atunci când, spun procurorii, Turbatu era director general la Electrica Moldova şi a cumpărat transformatoare vechi de la firmele lui Relu Fenechiu, ce stau acum nefolosite.




×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close