Antena 3 CNN Actualitate Contractele cu Chevron au fost desecretizate. Vezi documentele

Contractele cu Chevron au fost desecretizate. Vezi documentele

Contractele cu Chevron au fost desecretizate. Vezi documentele
Sursa foto: Foto: offshoreenergytoday.com
26 Apr 2012   •   10:36
Guvernul a primit acordul companiei Chevron pentru a declasifica contractele de concesionare a unor perimetre petroliere din Dobrogea, a declarat joi premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, citat de Agerpres.

Documentele au fost făcute publice în cursul zilei de joi pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Resurse Minerale.

Contractele publicate nu vor conţine însă anumite clauze comerciale pe care compania a dorit să le menţină confidenţiale.

Desecretizare Chevron - Adamclisi

Desecretizare Chevron - Costineşti

Desecretizare Chevron - Vama Veche


Protestele faţă de exploatarea gazelor de şist, reluate

Bârlădenii reiau astăzi acţiunile de protest împotriva exploatării gazelor din şist cu un marş şi un miting, după ce în urmă cu o lună, au surprins întreaga ţară prin organizarea exemplară a mitingului.

Protestele au început după ce Chevron, care a obţinut o concesiune pe 600.000 de hectare în regiunea Bârlad, a anunţat că vrea să înceapă acolo explorările gazelor de şist în acest an.

Procedeul utilizat pentru exploatarea gazului ar fi cel al fracţionării hidraulice, care constă în injectarea cu presiune puternică în sol a unor cantităţi mari de apă cu nisip şi de aditivi chimici.

Mai multe state au intezis acest procedeu considerat riscant, iar o serie de organizaţii de protecţia mediului militează pentru interzicerea fracturării din cauza pericolelor pentru populaţie. 





 

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close