Antena 3 CNN Actualitate Contractele de 1 miliard de euro încheiate cu "regii asfaltului", ineficiente în faţa nămeţilor

Contractele de 1 miliard de euro încheiate cu "regii asfaltului", ineficiente în faţa nămeţilor

Contractele de 1 miliard de euro încheiate cu "regii asfaltului", ineficiente în faţa nămeţilor
Sursa foto: Foto: infocuratenie.ro
de S.T.    |    14 Feb 2012   •   23:13

Plătim bani grei pentru deszăpezire degeaba. În aceste zile, guvernanţii au stat la mila oamenilor de afaceri pentru a curăţa drumurile naţionale de zăpadă. Contractele de 1 miliard de euro încheiate cu "regii asfaltului" s-au dovedit ineficiente în faţa nămeţilor. Ca să scape cu faţa curată, autorităţile au apelat cu încredere la... donaţiile de utilaje.

Pe hârtie, 2.300 de utilaje au acţionat pe drumurile naţionale în ultimele săptămâni. În judeţe afectate de zăpadă însă cu greu s-a putut ajunge. S-a întâmplat ieri când 7 regiuni au fost închise la propriu. Nici nu-i de mirare de vreme ce numărăm pe degete utilajele care au intervenit pe teren. În aceste condiţii, statul a cerut ajutor constructorilor.

Regii asfaltului s-au lăudat că au facut şi ei muncă patriotică pe banii lor, deşi în contractele încheiat cu statul sunt obligaţi să asigure utilaje de rezervă. Şi au primit mulţumiri chiar de la noul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare.

În România, pentru un kilometru de drum deszăpezit autorităţile plătesc de aproape  4 ori mai mult decât în Suedia sau Finlanda, ţări cu "tradiţie" în ceea ce priveşte iernile grele.

 


×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close