Antena 3 CNN Actualitate Contractele Hexi Pharma, luate la verificat de Consiliul Concurenței. ”Vorbim de corupție sau incompetență”

Contractele Hexi Pharma, luate la verificat de Consiliul Concurenței. ”Vorbim de corupție sau incompetență”

Contractele Hexi Pharma, luate la verificat de Consiliul Concurenței. ”Vorbim de corupție sau incompetență”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Mai 2016   •   08:47

Consiliul Concurenţei are în lucru o anchetă privind achiziţiile în sistemul de sănătate care ar putea lovi direct în Hexi Pharma. Deocamdată, fiind vorba despre verificări în desfăşurare, nu se poate vorbi despre date concrete.

Însă preşedintele instituţiei consideră că în cazul Hexi Pharma nu pare să fi fost vorba despre crearea unui cartel pe piaţă prin înţelegeri cu alte firme, ci doar despre corupţie şi incompetenţă din partea funcţionarilor statului.

”Deci, daca apar elemente, evident că o să ne uitam, o să investigăm și noi. Dar din datele publice care au apărut până acum nu mi se pare că ar fi vorba acolo de un cartel. Acolo pare să fie mai degrabă corupție sau incompetență și frauda din partea lor. Dar nu un cartel, o întelegere între firme concurente. Câștigau licitația și vindeau o marfă proastă. Cineva ar fi trebuit sa verifice calitatea mărfii pe care o primește”, a spus Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.
 

×
Subiecte în articol: Consiliul Concurentei Dan Condrea
Parteneri
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei
x close