Antena 3 CNN Actualitate Contractele şi averea lui Marius Petcu sunt verificate de ANI

Contractele şi averea lui Marius Petcu sunt verificate de ANI

Contractele şi averea lui Marius Petcu sunt verificate de ANI
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Mar 2011   •   16:56

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au extins verificările în cazul Marius Petcu. Pe lângă suspiciunile că acesta şi-ar fi dobândit ilegal o parte de avere, cei de la ANI verifică afacerile derulate prin firmele liderului sindical.

 
Liderul sindical este asociat în patru firme Dan şi Sofia Muţescu, toate au denumirea de Renamed şi au sediul în Craiova. Tot în Craiova are sediul şi o altă firmă Renamed, unde sunt asociaţi doar familia Duţescu. Renamed Farma are 40 de contracte cu unităţi medicale de stat din 2008 până în 2011. Majoritatea cu furnizarea de aparate de dializă. Contractele sunt obţinute cu diferite spitale din România cum ar fi cele din Satu-Mare, Baia-Mare, Vâlcea, Făgăraş, Craiova, Hunedoara, Drobeta Turnu Severin dar şi Bucureşti. Valoarea acestora se ridică la peste 19 milioane de lei, mai exact 4,5 milioane de euro.  
 
Deoarece nu există legături directe ale lui Petcu cu statul, inspectorii nu pot constata un conflict de interese. Ca atare, dacă vor avea suspiciuni cu privire la afaceri prin interpuşi vor sesiza anchetatorii DNA. 
 
ANI verifică, pe lângă contractele încheiate de firmle lui Petcu, şi avereea liderului de sindicat.
 
Marius Petcu este cel mai bine plătit lider de sindicat, potrivit declaraţiei sale de avere. Preşedintele CNSLR-Frăţia deţine o casă de vacanţă în judeţul Ilfov şi una de locuit în Bucureşti, iar soţia lui, vicepreşedinte de sindicat la rîndul ei, deţine un apartament de 40 de metri pătraţi în Capitală.
 
Marius Petcu a cîştigat în 2009 în jur de 10.000 de euro pe lună, dintre care mai bine de jumătate bani au venit din acivităţi sindicale. Anul trecut numai de la CNSLR Frăţia a câştigat 200 000 de lei, la care se adaugă 150 de mii de lei din proiecte europene de la sindicat şi 130 000 de lei de la alte instituţii şi firme la care este preşedinte sau acţionar. 
 

×
Subiecte în articol: ANI Marius Petcu lider sindical
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close