Antena 3 CNN Actualitate Contractul pentru vânzarea Cupru Min va fi semnat oficial vineri

Contractul pentru vânzarea Cupru Min va fi semnat oficial vineri

Contractul pentru vânzarea Cupru Min va fi semnat oficial vineri
Sursa foto: foto: Antena3
05 Apr 2012   •   16:22

Contractul pentru vânzarea Cupru Min Abrud va fi semnat vineri de către oficiali OPSPI şi reprezentanţi ai companiei canadienei Roman Copper, prevederile acordului urmând să fie făcute publice săptămâna viitoare, a declarat pentru MEDIAFAX şeful OPSPI, Florin Vlădan.

Licitaţia a fost câştigată de către Roman Copper Corp la începutul săptămânii trecute, în urma licitaţiei organizate de OPSPI ărmztu vânzarea pachetului integral de acţiuni la CUpru Min. Suma cu care a fost cumpărat este de 200,77 milioane de euro, de 3.5 ori peste preţul de pornire a licitaţiei.

Consiliul Concurenţei este cel care trebuie să dea avizul pentru încheierea tranzacţiei, în cel mult 90 de zile de la încheierea contractului. Abia după avizul Consiliului COncurenţei suma trebuie transferată către OPSPI în maxim 30 de zile.

Patrimoniul Cupru Min, pe baza căruia a fost stabilit preţul la licitaţia pentru vânzarea companiei, a fost evaluat de o firmă cu sediul într-un apartament din judeţul Alba, pe baza unor date culese în 2008 şi actualizate în 2010, firma fiind deţinută de membrii aceleiaşi familii.

Un document oficial prezentat, miercuri, de MEDIAFAX, relevă că preţul de licitaţie pentru Cupru Min a fost raportat doar la valoarea activelor societăţii şi cantitatea de cupru care poate fi exploatată în urma unor investiţii estimate chiar de conducerea unităţii, nu de către un evaluator independent, fără să fie luată în considerare şi valoarea zăcământului, precizează Mediafax.

×
Subiecte în articol: licitatie vanzare
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close