Antena 3 CNN Actualitate Contractul prenupţial, introdus în proiectul de Cod Civil de Subcomisia Parlamentară

Contractul prenupţial, introdus în proiectul de Cod Civil de Subcomisia Parlamentară

Contractul prenupţial, introdus în proiectul de Cod Civil de Subcomisia Parlamentară
Sursa foto: contract prenuptial
01 Apr 2009   •   08:52

Modificări la proiectul de Cod Civil, dezbătut la Subcomisia Parlamentară. Una dintre cele mai importante este introducerea convenţiei matrimoniale - un contract prenupţial, prin care bunurile achiziţionate de fiecare partener, în timpul mariajului, ar putea fi considerate proprii, în cazul unui divorţ.

Convenţiile matrimoniale ar urma să fie semnate înainte de încheierea căsătoriilor, iar pentru a-şi putea prelua bunurile după divorţ fiecare dintre soţi va trebui să prezinte acte doveditoare pentru achiziţia bunului respectiv.

Alte modificări aduse proiectului de Cod civil de Subcomisia parlamentară, se referă la cuzele divorţurilor. Astfel, în cazul divorţului din cauza stării de sănătate, cererea de divorţ ar putea fi înaintată numai de acela dintre soţi care este bolnav. Iniţial era acceptată şi o eventuală cerere de divorţ din partea partenerului sănătos.

De asemenea, parlamentarii au acceptat ca divorţul să poată fi intentat, la cererea unuia dintre soţi, dacă a existat o separare de cel puţin un an între cei doi, şi nu după cel puţin cinci ani, cum prevedea textul iniţial.

O altă noutate a proiectului Codului civil prevede posibilitatea încheierii divorţului în faţa ofiţerului stării civile sau a notarului în cazul în care cei doi soţi nu au un copil minor. Dacă au un copil minor, divorţul ar putea fi încheiat doar în faţa instanţei.

Antena 3

×
Subiecte în articol: divort
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close