Antena 3 CNN Actualitate Fiscul a pus ochii pe cei mai mari influenceri din România | Cine sunt artiști care fac minim 3.000 de euro cu o postare pe Instagram

Fiscul a pus ochii pe cei mai mari influenceri din România | Cine sunt artiști care fac minim 3.000 de euro cu o postare pe Instagram

Agenția Națională de Administrare Fiscală îi are în vizor pe influencerii din România. În cazul în care aceștia nu și-au declarat veniturile, vor primi sancțiuni. Printre ei se numără și artiști precum Adela Popescu, Antonia și mulți alții.

Fiscul a pus ochii pe cei mai mari influenceri din România | Cine sunt artiști care fac minim 3.000 de euro cu o postare pe Instagram
Sursa foto: Gettyimages | Westend61
de Ioana Mircea    |    Silviana Baicu    |    09 Aug 2022   •   14:42

ANAF face controale influencerilor care obțin venituri de pe rețelele sociale. Acest lucru a fost spus luni, chiar de către președintele instituției, Lucian Heiuș.

Autoritățile vor să vadă dacă aceștia au declarat și au achitat obligațiile pe venituri pe care le-a obținut din această profesie.

În plus, la sfârșitul anului trecut tot ANAF a lansat un ghid pentru influenceri, prin care aceștia erau informați în legătură cu obligațiile fiscale pe care le au.

Dorian Popa este unul dintre cei mai apreciați influenceri, mai ales în rândul adolescenților. Milioane de oameni îl urmăresc pe Instagram, Facebook și Youtube. Din asta, artistul adună sume mari în conturi.

O singură postare pe Instragram în care apare doar un produs, îi aduce în jur de 3000 de euro, în timp ce un filmuleț este remunerat cu sume între 4500 și 5000 de euro, potrivit click.ro.

Selly este un alt creator de conținut apreciat. Acesta a început să abordeze teme de actualitate pentru tineri, încă din 2012.

De atunci, a crescut de la an la an și a ajuns la cifre impresionante. Are peste trei milioane de urmăritori în acest moment pe Youtube și se pare că încasările sale din publicitate au depășit un milion de euro.

Cu o comunitate de aproape un milion de adepți pe Instagram, peste 300.000 de fani pe Facebook și peste 130.000 de abonați pe Youtube, Alina Ceușan a devenit un punct de reper în online.

Este un creator de conținut de top, antreprenor și una dintre cele mai relevante prezențe online în domeniul modei și al frumuseții.

Pe lângă aceștia se numără și Antonia, Adela Popescu, Speak sau Andreea Bălan.

Nu se știe cu exactitate care dintre ei și-au declarat veniturile din activitățile online până acum la ANAF. Cert este că vor urma controale în perioada următoare.

×
Subiecte în articol: influenceri ANAF
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close