Antena 3 CNN Actualitate Controalele de la Ministerul Sănătăţii s-au lăsat cu demiteri

Controalele de la Ministerul Sănătăţii s-au lăsat cu demiteri

Controalele de la Ministerul Sănătăţii s-au lăsat cu demiteri
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Iun 2013   •   13:09

Controalele Ministerului Sănătăţii au făcut primele victime. În urma unor verificări făcute la Spitalul Judeţean din Timişoara, şeful Clinicii de Neurologie a fost destituit din funcţie, după ce timp de cinci ani a încheiat contracte păguboase pentru spital în valoare de aproape patru milioane de lei. 


Şi la Institutul de Boli Cardiovasculare de la Timişoara au fost descoperite datorii de peste două milioane de lei lăsate de managerul spitalului.

În ultimii cinci ani, spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara a încheiat, cu o singură firmă, mai multe contracte de prestări servicii medicale în valoare de 900.000 de lei. Toţi aceşti bani au fost achitaţi de spital din sumele alocate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş.

Decontarea serviciilor medicale şi a transportului pacienţilor s-a din ochi, fără a verifica dacă pacienţii au beneficiat sau nu de aceste servicii. De asemenea, la acordarea contractului de transport pentru pacienţi a fost depusă o singură ofertă de achiziţie. 
 
"În perioada ianuarie-iulie 2010, prestatorul a emis facturi spitalului pentru serviciile prestate cu mult anterioar datei de încheiere a contractelor, între 3 şi 7 luni", a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
 
În plus, investigaţiile de tomografie computerizată au fost făcute fără a exista vreo trimitere medicală. 
 
"Horia Pleş, şeful clinicii de neurologie medicală, începând cu luna decembrie 2011, este asociat al firmei SCM Neuromed Timişoara, exact firma care a încheiat contracte cu Spitalul Judeţean. I-am cerut deja managerului spitalului să-l înlocuiască din funcţia de şef de secţie pe dl Horia Pleş", a adăugat Nicolăescu.
 
Mai multe sesizări din partea Ministerului vor fi depuse la Curtea de Conturi, la Agenţia Naţională pentru Integritate şi la Parchetul Timiş. 
Nereguli au fost descoperite şi la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara.
 
"La data efectuării controlului au fost constatate datorii restante către furnizori în valoare totală de două milioane de lei. Efectuarea de plăţi fără documente justificative", a adăugat ministrul.
 
Printr-un ordin de ministru, managerul spitalului a fost revocat din funcţie. În termen de 15 zile, spitalul trebuie să organizeze un nou concurs pentru ocuparea definitivă a postului de manager.

 

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății demiteri
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close