Antena 3 CNN Actualitate Control ANPC la Târgul de Crăciun din București

Control ANPC la Târgul de Crăciun din București

Inspectorii ANPC au mers vineri în Târgul de Crăciun din Capitală şi au fost date avertismente verbale.

Control ANPC la Târgul de Crăciun din București
Sursa foto: antena3.ro
de Silvia Preda    |    17 Dec 2021   •   21:18

Absența etichetelor, dar și a separatoarelor între produse, sau alimente păstrate necorespunzător, sunt câteva dintre deficiențele constatate de inspectorii ANPC.

Președintele ANPC Mihai Culeafă și o echipă de control a instituției au fost prezenți vineri la târgul de Crăciun din București.

"Scopul acestei vizite a avut un rol constructiv, astfel că nu am avut intenția de a amenda operatorii economici, ci de a-i ajuta prin consiliere și prevenție, astfel încât consumatorii să se bucure de achiziții sigure. Cu alte cuvinte, prezența noastră a constat într-un imbold de remediere a posibilelor probleme ale operatorilor economici prezenți la târgul din București.

Deși controalele efectuate pot fi cât se poate de riguroase, obiectivul principal a fost conștientizarea neregulilor și îmbunătățitrea condițiilor de lucru, astfel încât să se evite sancțiunile sau suspendarea temporară a activității. Într-adevăr, am observat destule nereguli, însă ne-am dorit să păstrăm scopul vizitei, și anume acela de a preveni", a declarat Mihai Culeafă, potrivit Mediafax.

Control ANPC la Târgul de Crăciun din București. Au fost găsite firme care se abăteau de la norme

Conform acestuia, au fost găsite firme care se abăteau de la norme: absența etichetelor, dar și a separatoarelor între produse, alimente păstrate necorespunzător, neacoperite, sau chiar lipsa unor informații, precum faptul că unele produse erau congelate.

"Am discutat deschis și i-am rugat individual să remedieze problemele cât mai repede cu putință. Avertismentele au fost exclusiv verbale, având în vedere că ne dorim să existe bună voință din partea comercianților de a-și soluționa punctual situațiile", a mai spus șeful ANPC.

×
Subiecte în articol: targ Crăciun targul de craciun ANPC
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close