Antena 3 CNN Actualitate Control la transportul ilegal de mărfuri: "Cărăuşii", amendaţi de Garda Financiară cu peste 40 milioane lei

Control la transportul ilegal de mărfuri: "Cărăuşii", amendaţi de Garda Financiară cu peste 40 milioane lei

Control la transportul ilegal de mărfuri: "Cărăuşii", amendaţi de Garda Financiară cu peste 40 milioane lei
Sursa foto: Garda si Politia au dat amenzi pentru cei care transporta ilegal marfuri
06 Oct 2009   •   14:53

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) au controlat în ultimele trei luni transporturile ilicite de mărfuri, în cadrul unei campanii despre ilegalităţile care se comit în cazul transportului de ulei, ţigări, alcool, cereale şi produse de panificaţie. Amenzile ajung la 41 de milioane de lei, iar valoarea produselor confiscate la aproape 22 de milioane de lei.

În perioada 4 iulie - 1 octombrie 2009, comisarii şi poliţiştii Gărzii Financiare şi ai Poliţiei Române au realizat în cadrul campaniei "Cărăuşul", 117.408 de controale, în special la rutele de transport, spaţiile de depozitare şi de producţie, dar şi locurile de recoltare şi au verificat 421.875 de mijloace de transport.

Echipa de control a celor două instituţii a dat 150.500 de amenzi, în valoare totală de 41 de milioane de lei şi a confiscat mărfuri şi bunuri de aproape 22 de milioane de lei.

Astfel, cantităţile de bunuri confiscate de către comisari şi poliţişti constau în peste 4200 de tone de cereale, 165 de tone de făină şi alte produse de morărit, peste 400 de tone de produse energetice, aproape 68.000 de alcool şi alte băuturi alcoolice, dar şi peste 150.000 de pachete de tutun. De asemenea, echipa a confiscat 400 de tone de legume şi fructe, 95 de tone de materiale de construcţii şi peste 400 de tone de alte bunuri, dar şi 181 de autovehicule.

În cadrul campaniei "Cărăuşul", autorităţile au constatat aproape 500 de infracţiuni, pentru care sunt cercetate 497 de persoane şi au dispus măsuri asiguratorii de bunuri în valoare de aproape 4 milioane de lei.

Cele mai întâlnite ilegalităţi constatate de comisarii şi poliţiştii echipei care a efectuat controale au fost transportul mărfurilor fără documente care să le justifice provenienţa, achiziţionarea de produse cerealiere direct din câmp, fără întocmirea documentelor legale, justificarea cantităţilor de cereale din spaţiile de depozitare prin borderouri de achiţizie, dar în care apar persoane fizice şi juridice fictive, precum şi transportul de ţigări din spaţiul ex-sovietic cu maşini care au plăcuţe de înregistrare false.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: amenzi Garda Financiara ANAF cereale
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close